Marginalizati social, dar responsabilizati

292

Asistatii sociali vor avea mai putine facilitãti, la Petrila. Reprezentantii Directiei de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Petrila vor sã îi responsabilizeze pe cei care trãiesc pe banii statului.

Acestia au propus în planul de actiuni pentru prevenirea si combaterea marginalizãrii sociale eliminarea gradualã a unor beneficii. Astfel, asistatii sociali de la Petrila vor avea doar asigurati de primãrie 50 de KW în loc de 75 de KW/lunã, iar la apa potabilã cantitatea a fost redusã de la 3 mc/persoanã/lunã la 2 mc/persoanã/lunã. Mãsura a dus la discutii în consiliul local, acolo unde consilierii liberali s-au arãtat nemultumiti de eliminarea gradualã a facilitãtilor. Cei de la SPLAS Petrila le-au explicat consilierilor cã asistatii sociali beneficiazã de o serie de drepturi neimpozabile, acestea putând ajunge la câteva mii de lei lunar.  “Încercãm sã îi responsabilizãm pe oameni. Acordãm ajutoare de urgentã sã îi ajutãm pe oameni sã intre în rândul celor fãrã probleme. Preferãm sã îi ajutãm sã se branseze, iar treptat sã eliminãm aceste facilitãti”, au spus cei de la SPLAS Petrila.

În cadrul politicilor de asistentã pentru cei aflati în momente sau în perioade dificile, statul sI comunitãtile locale trebuie sã adopte mãsuri care sã determine iesirea cetãtenilor din aceste situatii. Astfel, în baza programului pentru prevenirea si combaterea marginalizãrii sociale, cei din categoriile de risc vor beneficia la Petrila de energie electricã pânã la 50 KW/familie/ lunã, apã pânã la 2 mc/persoanã/ lunã, scutire de 50% la impozitul pe locuintã pentru familiile beneficiare de ajutor social, dar si alte facilitãti.

Monika BACIU

http://cronicavj.ro

Comenteaza

Comenteaza