Măsuri de reorganizare la Complexul Energetic Hunedoara. Patru consilieri ai directorului CEH ce erau plătiți cu 8.000 de lei/lună au rămas fără funcții

266

Patru demiteri și promisiuni de renegociere a Contractului Colectiv de Muncă, pentru membri de sindicat din Valea Jiului.

Sindicaliștii din cadrul Sindicatului Noroc Bun au reușit în urma unor negocieri purtate cu Casa de Insolvență GMC Craiova și cu administratorul special, Dan Agrișan, să desfințeze patru posturi ale unor consilieri ai directorului CEH, care erau plătiți cu sume ce ajung la 8.000 de lei per lună.

„În ceea ce privește reorganizarea, la nivelul executivului societății au fost luate măsuri în acest sens prin desfințarea posturilor vacante existente și a patru posturi de consilieri ai directorului general din cinci posturi existente. Totodată face precizarea ca la nivelul societății au fost demarate negocierile pentru un nou Contract Colectiv de Muncă cu sindicatul reprezentativ”, se arată în procesul verbal încheiat, marți după-masa.

Astfel, Mihai Melczer, Maria Ciobanu, Dacian Zamfir și Daniel Surulescu vor fi de acum încadrați ca personal TESA, la dispoziția Complexului Energetic Hunedoara. Doar angajatul Constantin Jujan își va păstra calitatea de consilier al directorului CEH, Cosmin Chiuzan.

În cadrul discuțiilor purtate, marți, administratorul special a precizat că reorganizarea personalului angajat al Complexului Energetic Hunedoara se va putea face, doar cu separarea minelor de partea energetică și trecerea acestora pe un program de închidere.

Sindicaliștii au mai cerut și revenirea la unele drepturi pe care minerii le-au pierdut odată cu noul CCM. Aceștia au solicitat decontarea transportului în funcție de numărul de kilometri și de pontaj, acordarea ajutoarelor de deces, pentru accidente de muncă precum și pentru boli grave și incurabile, acordarea drepturilor prin menținerea cotei de energie electrică așa cum este în CCM, plata simplă a posturilor pentru zilele de sâmbătă, acordarea primei pentru ziua salariatului și toate acestea să fie incluse într-un Contract Individual de Muncă. Pe lângă aceste drepturi, sindicaliștii au cerut și întocmirea unui program de închidere a minelor.

Comisia din partea administrației a precizat că se va face o analiză a acestor solicitări până la următoarea negociere ce va avea loc în 12 aprilie.

Sindicatul Noroc Bun are 470 de membri.

Iulia BĂLUȘĂ

www.voceastrazii.ro

Comenteaza

Comenteaza