Mãsuri extreme împotriva mizeriei la Petrila / Cartierul 8 Martie, sufocat de gunoaie!

2331

Tone de deseuri zac aruncate în Cartierul 8 Martie din Petrila, iar focarele de infectie sunt la un pas de a genera adevãrate epidemii, motiv pentru care firma de salubritate promite mãsuri de urgentã, dar si o deratizare imediatã.

În fapt, Doinita Bãlãnesc, director al Societãtii Edil Sal spune cã decizia va fi aplicatã din 4 aprilie si vizeazã mai ales spatiile în care se depoziteazã gunoaiele, pentru cã doar curãtarea periodicã a zonei nu este suficientã. „Ne-am propus ca, la blocurile de la cap de linie Petrila, sã facem niste reparatii majore. Aici mã refer la portile care împrejmuiesc ghenele de la blocurile turn, sã turnãm niste plãci de beton, sã suplimentãm numãrul containerelor si ne dorim foarte mult ca si populatia din acest perimetru al orasului  Petrila sã înteleagã faptul cã doar curãtenia este beneficã pentru ei, dar mai ales pentru copii”, a declarat Doinita Bãlãnesc, director al Edil Sal Petrila.

1-1

În acest loc au izbucnit periodic adevãrate epidemii de hepatitã si administratia publicã din oras a zugrãvit scãrile blocurilor si chiar a fãcut deratizarea. La fel, însã, vor proceda si acum, pentru cã rozãtoarele sunt peste tot. „Sunt niste discutii cu primarul si viceprimarul si, în aceastã primãvarã, vrem sã facem si deratizarea, pentru cã sunt sobolani în zonã si asa cum vã spuneam, pentru mine prioritari sunt copiii”, a mai spus Doinita Bãlãnesc. Cartierul 8 Martie este cunoscut pentru faptul cã oamenii aruncã gunoiul pe unde apucã si mãsurile ce se impun, acum când dã cãldura, sunt strict legate de sãnãtatea populatiei, împrãstierea deseurilor fiind limitatã de modul cum va fi gestionat fiecare punct de colectare.

Diana Mitrache

Cronica Vaii Jiului

Comenteaza

Comenteaza