Meditația ne face mai frumoși, mai sănătoși și mai fericiți. Convinge-te și singur!

53

Nimic nu se compară cu frumusețea interioară: calmul, încrederea în sine, sinceritatea se simt în priviri. Această împlinire spirituală poate fi dobândită printr-o muncă asiduă asupra propriei personalități. Una din cele mai recomandate metode pentru a face asta este meditația.

Un fapt curios este că meditația poate determina și o transformare atât în interior, cât și în exterior. În ce mod ea funcționează?

Pielea și părul reflectă nivelul de stres al persoanei. Cei care au trecut prin adolescență știu cum dezechilibrul hormonal se poate manifesta și în exterior: acnee, pielea uscată, iritații. În această perioadă, la cineva părul drept ia o formă mult mai văluroasă și pielea devine mult mai sensibilă.

La fel, stresul îndelungat poate avea efecte vizibile asupra aspectului exterior. Dar noi putem să ne îngrădim de situațiile care ne perturbă liniștea interioară. Am putea să trecem peste orice obstacol cu repercursiuni negative minimale.

În ajutor ne vine meditația. În medie, 11 de minute de meditație diminuează cu 20 % stresul prin scăderea hormonului stresului din organism, cortizolul.

Meditația îmbunătățește circulația sanguină în creier. Acest lucru favorizează elaborarea substanțelor nutritive, care fac părul mai lucios și tenul mai curat.

Cercetările publicate pe NCBI arată că meditația de 30 de minute, de-a lungul a 5 zile, mărește fluxul de sânge care ajunge în partea stângă a creierului. Ca rezultat, se optimizează atenția, abilitatea de a-ți controla emoțiile și dispoziția.

Ce poate fi mai bun pentru un fizic atrăgător decât buna dispoziție?

O respirație lentă și corectă contribuie la curățarea organismului de toxine. Organismul nostru elimină toxinele și prin piele și plămâni. Aproximativ 70% din toxine sunt eliminate prin intermediul respirației.

logo-devorbacutine.eu

Comenteaza

Comenteaza