Miercuri, 4 aprilie, Drumul Crucii – dramatizare în / Centrul Petroșaniului, oferită de actori

414
de Alina PIPAN

În Valea Jiului Drumul Crucii din Straja a fost, este și va rămâne o procesiune elaborată, așteptată de comunitate, cu notorietate națională. Însă, începând din acest an, în Valea Jiului va mai avea loc o procesiune asemănătoare, la Petroșani.
O asociație organizează la Herculane, Petroșani, Cluj și Alba Iulia, în Săptămâna Mare, o dramatizare a Patimilor lui Iisus. La Petroșani reprezentația religioasă va avea loc miercuri, de la ora 16:00 la ora 18:00, pe tronsonul Casa de Cultură – Piața Victoriei. Asociația a obținut deja autorizație de la autoritățile locale pentru închiderea traficului rutier.
Dacă la Straja evenimentul are o amprentă personalizată, cunoaștem foarte bine organizatorul, cum se desfășoară procesiunea, la Petroșani va fi o noutate. Câteva zeci de actori vor participa la această dramatizare. Patimile lui Iisus vor fi readuse la viață cu ajutorul actorilor profesioniști care vor juca în parte cele mai importante roluri, al Mariei, al Magdalenei, ale soldaților romani, și, firește a lui Iisus. Actul religios-artistic este jucat de 4 ani deja în Capitală, la Pitești, Baia Mare și, cu siguranță, mulți dintre dumneavoastră l-au văzut la știri. Anul acesta dramatizarea Patimilor lui Iisus va avea loc și la Petroșani. De asemenea, Cinematograful „Victoria” are în program filmul „Maria Magdalena”.

Comenteaza

Comenteaza