Mina Petrila: Salvatorii inundă, de la distanță, un loc de muncă în care s-a autoaprins cărbunele

213

PDATE3: Procedura de inundare va dura circa 48 de ore. Specialiștii din minerit spun că acum orice pericol este eliminat, iar abatajul cuprins de foc este compromis.  Acest loc de muncă va intra, cel mai probabil, în procesul de închidere definitivă. Astfel, minerii de la Petrila rămân cu o singură capacitate de producție, cu abatajul 434, care nu ar trebui să fie afectat de incidentul din 433.

UPDATE2: Toți oamenii care asigurau permanența au fost evacuați din subteranul minei Petrila, monitorizarea zonei efectuându-se de la suprafață.

UPDATE: Mina Petrila avea două locuri de muncă  din care se extrăgea cărbunele.

Potrivit directorului general SNÎMVJ, Aurel Anghel, abatajul 433, cel în  care s-a autoaprins cărbunele,  a ajuns cu exploatarea în zona în care a avut explozia în anul 2008 și de aceea a necesitat o monitorizare atentă.

Anghel spune că, la primele estimări, circa 25 la sută din capacitatea de producție este afectată.

“Ne așteptam la un asemenea fenomen.  Zona era monitorizată împreună cu echipele de la INSEMEX și ITM.  Mina Petrila va rămâne cu o singură capacitate de producție. Vom face verificări  înainte de a intra acolo ca să nu riscăm nimic”, a spus Anghel.

Cărbunele dintr-un abataj  de la mina Petrila din Valea Jiului s-a autoaprins, iar salvatorii profesioniști inundă, de la distanță, locul de muncă. Niciun miner nu a fost rănit.

Potrivit inspectorilor ITM, cărbunele din abatajul 433 de la mina Petrila, unitate minieră ce aparține de Societatea Națională de Inchideri de Mine Valea Jiului, s-a autoaprins.
Inspectorul șef de la ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, a declarat, duminică pentru GDD, că la unitatea minieră s-a autoaprins cărbunele și a fost solicitată intervenția salvatorilor profesioniști.

“Se va inunda locul de muncă de la distanță pentru evitarea oricărui pericol”, a spus Bozdog.

Potrivit sursei citate, niciun miner nu a fost rănit.
Mina Petrila este inclusă în programul de închidere a unităților miniere neviabile, program ce se derulează -potrivit unei decizii a Uniunii Europene -până în anul 2018.
Minerii nu lucrează în perioada sărbătorilor pascale, la locurile de muncă aflându-se doar echipe de monitorizare și asigurare a locurilor de muncă

Autor: Gazeta de Dimineata 

Comenteaza

Comenteaza