Minciună administrativă. Consilierii locali de la Petrila nu au aprobat amplasamentul pentru depozitarea bălegarului

925

Administrația publică de la Petrila aleargă paralel cu legea ori de câte ori poate. Sub pretextul că a identificat și aprobat un amplasament pentru depozitarea gunoiului de grajd, cei din conducerea primăriei au început să transporte cantități de gunoaie rezultate din activitățile administrative derulate în Colonia Parângul din Petrila.

Viceprimarul Petrilei, Dorin Curtean, spunea, săptămâna trecută că proiectul prin care trebuia aprobat amplasamentul pe care să fie construită ”o platformă comunală de depozitare și gospodărire a gunoiului de grajd” a fost aprobat de consilieri, urmând să fie obținute și avizele necesare desfășurării unei astfel de activități.

În realitate, un singur punct este acoperit de adevăr: faptul că mașinile închiriate de Primăria Petrila cărau gunoaie pe un amplasament din localitate. Acțiune surprinsă și prezentată de Gazeta de Dimineață.

Consilierii locali PNL de la Petrila nu au votat favorabil acest proiect.

”Am refuzat pe același considerent pentru care ei (n.r.- consilierii PSD) au refuzat construcția unui deponeu ecologic în Petrila. Dacă atunci nu am avut nevoie, de ce să avem acum? Puteam să avem deponeu și totul era civilizat”, a spus, pentru GDD, Constantin Ramașcanu, consilier PNL Petrila.

Pentru a trece proiectul de hotărâre, cei din PSD aveau nevoie de 13 voturi, lucru care nu s-a întâmplat deoarece consilierul local Doru Boantă a fost absent de la ședință.

Așa cum primăria de la Petrila este condusă bicefal, de două echipe bine conturate (cea a primarului Vasile Jurca și cea a viceprimarului Dorin Curtean-n.r), tot așa și gospodărirea teritoriului este realizată pe două canale. Pe de o parte angajații primăriei se ocupă de curățenia și amenajarea teritoriului, pe de altă parte societatea Edil Sal Prest (societate care are ca acționat majoritar Consiliul Local) îndeplinește acest profil de activitate.

Cetățenii trebuie să ghicească cine este responsabil dacă sunt nemulțumiți de calitatea serviciilor.

Edil Sal Prest pare, ca toate societățile de gospodărire subordonate consiliilor locale, să fie utilizată ca și firma care satisface interesele politice. Politicienii locali care se află în echipa de guvernare a Petrilei controlează toate posturile din structura de conducere de la Edil Sal Prest.

Ramona ROȘULESCU

 

Comenteaza

Comenteaza