Minele Lonea şi Lupeni / La un pas-doi de începerea lucrărilor de închidere şi ecologizare

660

După ce a scos la licitaţie documentaţia pentru realizarea lucrărilor de închidere a celor două mine neviabile, Lonea şi Lupeni, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA scoate la licitaţie şi dirigenţia de şantier pentru lucrările de închidere, cu toate că documentaţia nu este gata.

Însă după ce caietele de sarcini pentru lucrările de închidere vor fi finalizate, se vor demara lucrările, antreprenorul acestora fiind sucursalele miniere, şi va fi nevoie de un diriginte de şantier. Dirigenţia este împărţită pe două loturi.
Firmele/firma care vor/va câştiga această licitaţie ar putea încasa cel mult 288.000 lei (144.000 lei pentru fiecare lot), obligându-se să supravegheze lucrările care urmează să se execute de către Sucursalele EM Lonea şi EM Lupeni, în conformitate cu legislaţia în vigoare privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii miniere subterane, respectiv să urmărească execuţia lucrărilor prin dirigintele de şantier, acesta fiind independent şi imparţial atât faţă de proiectanţi, de beneficiar (CEH-SA), cât şi faţă de antreprenori (EM Lonea şi EM Lupeni).
Lucrările de închidere şi ecologizare nu vor fi terminate mai repede de 2021.

Alina PIPAN

 

Comenteaza

Comenteaza