Minerii primesc tichetele de masă pe două luni, disponibilizații tranșa compensatorie pe decembrie

236

Angajații CEH vor primi, vineri și luni, tichetele de masă aferente lunilor noiembrie și decembrie. Tot vineri se achită și prima tranșă din salariile compensatorii.

Directorul general al societății, Mihael Melczer, a declarat, vineri dimineață, că societatea reușește să achite și o parte din drepturile angajaților și foștilor angajați.

”Astăzi (vineri-n.r.) vom da toate tichetele lunii noiembrie 2016, iar luni le vom da pe cele aferente lunii decembrie, pentru că atâta putem. Dar putem să facem acest lucru și astfel că dăm salariaților aceste tichete”, a spus Melczer.

Potrivit sursei citate, persoanele disponibilizate de la complex în toamna anului trecut vor primi și ele, vineri, prima tranșă din salariile compensatorii la care au dreptul.

”Am avut activitate, s-a produs ceva. Decât să ne ia alții banii mai bine îi dăm la angajații noștri care sunt ”the most valuable asset ”- cel mai valoros activ-”, a mai spus directorul CEH.

Pentru acoperirea tichetelor de masă pe lunile noiembrie și decembrie, precum și pentru a achita disponibilizaților tranșa compensatorie aferentă lunii decembrie, CEH cheltuie 3,8 milioane de le.

Tichetele de masă costă societatea 1,6 milioane de lei, iar salariile compensatorii 2,2 milioane de lei.

În ultimele săptămâni CEH a reușit să vândă energie la prețuri care au depășit costul de producție, datorită cererii de energie de pe piață determinată de frigul din România.

Tichetele de masă reprezintă un drept al angajaților prevăzut în contractul colectiv de muncă. Cu toate acestea însă, din cauza situației financiare de la CEH, salariații au primit, în toamna anului trecut, într-o singură lună acest drept.

Salariile compensatorii sunt și ele prevăzute în contractul colectiv de muncă. Prima tranșă era stabilită pentru plată în luna decembrie, însă tot din cauza situației economice, disponibilizații nu și-au primit drepturile. Conform CCM, în funcție de vechime, persoanele concediate colectiv beneficiază de maxim șase salarii compensatorii, plătibile în maxim șase rate.

Complexul Energetic Hunedoara s-a aflat, anul trecut, de două ori în insolvență, însă a ieșit de fiecare dată din cauza unor vicii și incompatibilități ale judecătorului sindic. Cea de-a treia cerere de intrare în insolvență a CEH încă nu este tranșată. Instanța de la Tribunalul Hunedoara a respins cererea complexului de intrare în insolvență, aceasta fiind atacată de companie cu apel. Un alt dosar, în care sunt 14 cereri ale creditorilor prin care aceștia cer intrarea în insolvență, se va judeca pe data de 8 martie.

Mihaela MIHAI

logo2raicudesign

Comenteaza

Comenteaza