Minerii sperã într-o finantare pânã în 2034!

212

Secretarul de stat în Ministerul Energiei Doru Visan, cel care a condus Termocentrala Paroseni pânã recent, vine la Petrosani în data de 2 februarie.

Minerii asteaptã sã primeascã rãspunsul cu privire la finantarea mineritului de huilã pânã atunci, mai ales cã, în ultima vreme, s-a dovedit utilitatea energiei realizatã din huilã.

„În data de 2 februarie, va veni în Valea Jiului si va aduce un rãspuns vis-a-vis de situatie CEH, pentru cã nu se mai poate continua asa. Trebuie sã vinã cu un rãspuns concret, fiindcã la nivelul fiecãrei mine se face o analizã pânã în anul 2034. Dânsul trebuie sã vinã si sã ne spunã dacã existã banii necesari pânã atunci, ca sã acopere investitiile necesare ”, a spus Ion Ciubotaru, vicepresedintele Sindicatului Muntele. Minerii îsi pun speranta cã activitatea din subteran va fi finantatã, cã vor primi materiale si nu vor mai avea lispuri si cã huila va intra în strategia energeticã nationalã, ca resursã importantã.  Rãspunsurile, însã, sunt asteptate, dupã ce se va face o analizã la fiecare unitate minierã în parte, iar secretarul de stat Doru Visan este asteptat sã dea un verdict.

Diana Mitrache

http://cronicavj.ro

Comenteaza

Comenteaza