Ministerul Economiei a prelungit mandatul directorului general de la Complexul Energetic Hunedoara

152

Ramona Rosulescu

Lovitură pentru liberalii care aveau pregătite valizele pentru a pleca în călătoria Complexul Energetic Hunedoara. Samuel Dioane, susținut de PSD, mai rămâne 30 de zile în funcție. După ce a fost scos, la propriu, din biroul de director general, Dioane rămâne pe post până în 4 ianuarie 2020. Decizia aparține Ministerului Economiei.

Subiect de analiză pentru politicienii hunedoreni

Nu s-au așteptat, dar au încasat-o. Cam așa ar putea fi tradusă dorința vădită a politicienilor de a prelua puterea. Acum este rândul liberalilor, dar comportamentul este uniform pentru orice partid politic de pe scena românească ce funcționează în sistemul ”noi suntem cei mai potriviți”.

Ministerul Economiei a decis, marți, că Samuel Dioane rămâne director general pentru alte 30 de zile. Mandatul lui Dioane expiră în data de 4 decembrie și toată suflarea minerească știa că pe post urmează să fie mandatat liberalul Eusebiu Durbacă, inginer șef producție la Mina Livezeni. Planul nu s-a concretizat încă. De ce?

Pentru că pot…

În niciun caz din cauza unei analize ce are la bază rațiuni economico-tehnico-reformatoare.

Pe de o parte, pentru că CEH nu a duduit sub mandatul lui Samuel Dioane. Acel  director general susținut de PSD și sub conducerea căruia CEH a fost condus cu ”alte mâini și creiere” în niciun caz în viziunea lui managerială. 

Pe de altă parte, nu există niciun argument oficial care să justifice acest tip de prelungiri de mandate în cazul societăților conduse în spiritul legii corporatiste.

Cu atât mai mult cu cât la instalarea administratorului special, Dioane  a fost scos la propriu din biroul de director general și mutat într-un alt birou din instituție.  

Lipsă personal sau USL?

Decizia ministerului de resort i-a luat prin surprindere pe liberalii din Valea Jiului care avea calcule bine făcute și locurile/funcțiile bine împărțite. Astfel, în urma unei singure semnături s-a dat ”la loc comanda”. Moș Crăciun nu împarte funcții în acest an, cei care aveau valizele făcute mai trebuie să rămână ”negratulați”.

Analiștii în domeniu au la dispoziție cel puțin două linii de studiu. Ori funcționarea USL (PSD plus PNL) în județul Hunedoara este indubitabil mai presus de orice. Ori liberalii nu au personal calificat. Sau, în caz excepțional, dar la fel de real, taberele conturate și din ce în ce mai evidente din interiorul PNL au luat modelul PSD și au început ”canibalizarea”.

Complexul Energetic Hunedoara se află în insolvență. Administrator special este liberalul Cristian Roșu. Administrator judiciar este Emil Gros, un nume controversat în istoricul pieței insolvențelor, un ”cunoscut„ al social democraților din județ.

 

Comenteaza

Comenteaza