Modernizarea drumului spre Sarmizegetusa Regia a adus un mare aflux de turişti în vechea capitală a Daciei

303

Peste 60.000 de turişti au vizitat, anul trecut, Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Daciei preromane, inclusă în categoria monumentelor UNESCO.

Modernizarea drumului care leagă Costeştiul de Sarmizegetusa Regia s-a dovedit a fi cea mai inspirată decizie a autorităţilor judeţene, iar numărul celor care au vizitat monumentul istoric a depăşit 60.000 de persoane.

“Un monument, un loc unic în România, o administrație eficientă, o echipă solidă, un drum de succes. Și pentru că toate acestea trebuiau să poarte nume li s-a spus simplu, Sarmizegetusa Regia, 2016, peste 60 de mii de vizitatori. Anul acesta, spargem graficele”, au scris cei de la administraţia monumentului pe pagina oficială.

Potrivit cifrelor oficiale, în anul 2016 s-au înregistrat 60.900 de turişti, în timp ce în 2014 au fost 34.346 de turişti, iar în 2015 au fost înregistraţi 29.896 de turişti.

Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. A fost nucleul unui sistem defensiv strategic format din șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei, folosit de Decebal pentru apărare contra cuceririi romane. Situl arheologic Sarmizegetusa este situat în satul Grădiștea Muncelului din județul Hunedoara. Ruinele cetății dacice Sarmizegetusa Regia au fost incluse pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, iar vechea cetate se află în administrarea Consilului Judeţean Hunedoara.

Carmen Cosman – Preda

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza