Modificările combinei mutată la Lonea de la Livezeni au primit avizul INSEMEX

232
Aviz INSEMEX și părerea Facultății de Mine. Asta au trimis conducătorii minei Lonea Inspectoratului Teritorial de Muncă în privința modificărilor aduse combinei de abataj mutată de la mina Livezeni în subteranul de la Lonea.
Scriptic, modificările aduse combinei de abataj care a funcționat în subteranul minei Livezeni până anul trecut când a fost mutată la Lonea nu aduc atingere integrității salariaților și locurilor de muncă.
Potrivit reprezentanților ITM, instituție ce a cerut clarificări vizavi de modificările aduse combinei pentru a se preta pentru subteranul minei Lonea, actele arată că nu există niciun pericol.
”Au fost depuse două dosare, unul cu avizul INSEMEX, pe care noi nu îl putem contrazice și un studiu realizat la Institutul de Mine”, au declarat, luni, pentru GDD, Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al ITM Hundoara.
ITM-ul a cerut conducerii de la mina Lonea să spună care sunt modificările aduse utilajului pentru a vedea dacă acestea sunt conforme și nu pun în pericol locul de muncă și salariații.
Modificările au fost făcute pentru că minerii nu au bani pentru investiții, ci numai promisiuni, astfel că sunt nevoiți să modifice utilajele pe care le au la dispoziție.
Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza