”MOMÂRLANII-S GAZDE BUNE” LA PETRILA

79

Orașul Petrila va fi, la finalul acestei săptămâni, gazda celei de-a VI-a ediții a Festivalului internațional de folclor intitulat ”Momârlanii, gazde bune”. Evenimentul este organizat de Asociația ”Junii Petrileni” condusă de Constantin Cigmaian, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara și susținut de autoritățile locale și județene, constituie una dintre cele mai apreciate acțiuni artistice de acest fel din județul Hunedoara.

Anul acesta, Festivalul Internațional ”Momârlanii, gazde bune”, care va avea loc în perioada 6-8 septembrie 2019 la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din Petrila reunește ansambluri artistice din România, Bulgaria, Polonia și Serbia. Acestea vor evolua pe scena Casei de Cultură din Petrila, într-un spectacol-maraton care va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, în care vor concura pentru câștigarea trofeului festivalului. Participarea publicului la manifestările artistice de la Petrila este gratuită.

Mai mult, participanții la acest festival folcloric vor avea și ocazia de a-și etala frumoasele costume populare în fața petrilenilor,  duminică, 8 septembrie, la Parada Portului Popular care va avea loc pe străzile din centrul orașului Petrila, pe traseul cuprins între Piața ”Grant Marr” și Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt”, începând cu ora 13,00.

Potrivit organizatorilor, scopul festivalului îl reprezintă descoperirea, promovararea şi trasmiterea tradiților și obiceiurilor străvechi, susţinerea tinerelor talente din domeniul cântecului şi dansului popular tradițional românesc și internațional.

Tiberiu Vințan

Comenteaza

Comenteaza