Monica Iacob-Ridzi contestă soluţia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

386
Sentinţa dată în cazul Monicăi Iacob-Ridzi a fost atacată, marţi, cu recurs de avocatul Alexandru Chiciu. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului mizează în continuare pe nevinovăţia sa şi spune că soluţia este neîntemeiată.
Monica Iacob-Ridzi, în prezent membru PP-DD, fost ministru democrat-liberal al Tineretului si Sporturilor în perioada decembrie 2008 – iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu în legatură cu organizarea Zilei Tineretului în data de 2 Mai 2009. Soluţia este nedreaptă spune Monica Iacob-Ridzi care se bucură că aceasta nu este definitivă şi mai are o şansă să lupte pentru libertatea ei.
 Am fost condamnată pentru că aş fi abuzat chipurile de funcţie şi că aş fi plătit unor societăţi comerciale nişte bani, în condiţiile în care am depus personal documente în instanţă din care reiese că nu am dispus acele plăţi, nesemnând ordonanţările de plată. Practic eu nu am făcut acea plată. Sunt efectiv şi eu contrariată de această soluţie a instanţei, care din fericire nu este una definitivă. Sper că vor ţine cont de toate probele în apărare pe care le-am administrat şi pe care, bineînţeles, le voi administra în continuare”, a declarat Monica Iacob-Ridzi.
Unul dintre avocaţii fostului ministru, Alexandru Chiciu, este surprins de soluţia dată în ciuda tuturor dovezilor şi declaraţiilor aduse la dosar, majoritatea în favoarea Monicăi Iacob-Ridzi.
Este pentru prima oară în cariera mea de 18 ani când constat cu amărăciune faptul că rolul unui avocat este absolut bagatelizat de către cea mai înaltă instanţă din România. Împreună cu colegul meu cu care am asigurat asistenţa juridică ne-am pregătit temeinic pentru acest dosar şi am încercat să prezentăm probe clare, certe, fără niciun dubiu, de interpretare, care dovedesc nevinovăţia doamnei ministru. Sunt oameni care şi-au asumat faptele, sunt oameni care au spus Eu am dispus asta, eu am cerut asta, nu ministrul Ridzi”. Cu toate acestea, doamna Ridzi a fost condamnată pentru fapte asumate de alţii”, a declarat Alexandru Chiciu, avocatul apărării.
Ca avocat al apărării şi ca om care a studiat îndeaproape dosarul Monicăi Iacob-Ridzi, Alexandru Chiciu spune că fostul ministru are toate atuurile de a fi achitat.
Este pentru prima dată când am senzaţia unei profunde inutilităţi a oricărui demers juridic. Cred că au fost alte considerente care au stat la baza deciziei, suntem mult prea preocupaţi de raport de ţară decât de o soluţie corectă faţă de un om care din punctul meu de vedere are toate atuurile de achitare. Eu ştiu un singur lucru: acest om este nevinovat, şi nu o spun ca avocat, ci ca om care a stat alături de familia Ridzi de cinci ani. Cred că trebuie să ne luptăm până la capăt”, mai spune Chiciu.
Monica Iacob-Ridzi speră ca instanţa superioara să se aplece asupra limitelor şi responsabilităţilor funcţiei de ministru în lumina probelor din dosar, iar soluţia finală să îi fie una favorabilă.
Marinela Maxim

Comenteaza

Comenteaza