Monica Iacob-Ridzi nu mai crede-n grațiere

278

Monica Iacob-Ridzi a ajuns la capătul puterilor! Fostul ministru al Tineretului și Sportului consideră că nimeni din politica autohtonă nu vrea să-i întindă o mâna și, de aceea, orice demers făcut pentru eliberarea sa este inutil.

“Monica a sperat că președintele Klaus Iohannis îi va lua în calcul cererea de grațiere, mai ales că este și foarte bolnavă, însă acum, la atâtea luni de la depunerea actului, a ajuns la concluzia că nu se va întâmpla nimic în cazul său și va sta închisă mult timp de acum înainte. Speră ca Dumnezeu să îi dea putere, să înfrângă problemele medicale și să revină lângî copiii ei”, au spus persoane apropiate fostului ministru, citate de știripesurse.ro

La începutul lunii trecute, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a afirmat că cererea de grațiere a Monicăi Iacob Ridzi, aflată la Ministerul Justiției pentru aviz, va urma o procedură de verificare la nivelul Administrației penitenciarelor.

În 28 mai, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a cerut președintelui Klaus Iohannis să o grațieze. Monica Iacob Ridzi a invocat în cererea de a părăsi Spitalul Penitenciar Jilava faptul că are doi copii, respectiv o fetiţă de un an şi şapte luni şi un băiat în vârstă de cinci ani, ambii cu probleme de săntate. În acest sens, fostul demnitar a depus documente legate de starea de sănătate a celor doi, dar şi acte privind sănătatea părinţilor şi a socrilor ei. De asemenea, în susţinerea cererii de graţiere, fostul ministru a depus mai multe documente, între care şi o dovadă că suferă de o boală hematologică, iar din cauza imunităţii scăzute, orice infecţie pe care ar putea să o ia în penitenciar i-ar putea fi fatală.

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Fostul ministru suferă de numeroase afecţiuni medicale, printre care trombofilie şi leuconeutropenie. Mai mult, aceasta are doi copii mici: o fetiţă de 1 an şi 7 luni şi un băiat de 5 ani.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu va grația politicieni corupți. Tiberiu Iacob-Ridzi, soțul fostului ministru și primar al municipiului Petroșani, spune că Monica Iacob-Ridzi nu a fost condamnată pentru fapte de corupție, iar prejudiciul a fost recuperat prin sechestrul pus pe averea familiei.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza