Monica Iacob-Ridzi, operată la Viena

278

Deputatul de Valea Jiului, Monica Iacob-Ridzi, a suferit, la finele săptămânii trecute, o intervenție chirurgicală ce a prespus anestezia generală.

Manevra chirurgicală a avut loc la un spital din Viena, medicii românii fiind cei care au recomandat ca deputatul să se opereze la o clinică din străinătate.

”Medicii din România ne-au trimis de urgență la Viena. Au survenit niște modificărui la parametrii sângelui, în urma stresului din ultima perioadă”, a declarat Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani, soțul Monicăi Iacob-Ridzi.

Potrivit sursei citate, intervenția chirurgicală a decurs bine, deputatul hunedorean urmând să mai stea câteva zile în spital sub supravegherea medicilor.

Diagnosticată cu sindromul mielodisplazic, în urmă cu patru ani, Monica Iacob-Ridzi a mai fost internată într-o clinică din Viena, la acea vreme vorbindu-se de posibilitatea unui transplant de măduvă. Atunci, deputatul fusese supus unei biopsii osteo-medulare, după ce puncția medulară nu a fost elocventă.

”“Uitasem”, pentru o secundă, de leucopenie, de sindromul mielodisplazic și de toate complicațiile aferente”, spunea Monica Iacob-Ridzi, în anul 2010.

Denumit şi tulburare pre-leucemică, sindromul mielodisplazic, reprezintă o tulburare sanguină dobândită, care evoluează adesea spre leucemie acută. De asemenea, în această afecţiune celulele măduvei osoase prezintă anomalii morfologice evidente sau modificări displazice (de dimensiune, formă şi organizare a celulelor).

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza