Moș Eco la Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila

418
de Ziarul Vaii Jiului
Moș Eco este un proiect interju­dețean organizat de Eco Școala Gimnazială I.D. Sîrbu Petrila, în parteneriat cu CCDG București.
Ţinând cont că, pe zi ce trece, ne afectează tot mai mult efectele nedorite ale poluării prin acţiunile necugetate ale oamenilor mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, ne-am propus să desfăşurăm acest proiect prin care elevii pot realiza podoabe de Crăciun, brazi, felicitări folosind materialele reciclabile precum și fructe și legume de sezon.
Deoarece școala participă și anul acesta la Proiectul European Mănâncă responsabil!, Comitetul Eco a decis ca anul acesta să aleagă domeniul Produsele alimentare locale și de sezon. Pentru a face cunoscute legumele și fructele de se­zon au confecționat podoa­be și aranjamente de Crăciun din mere, nuci, cartofi, varză, morcovi, ceapă etc. S-au reali­zat oameni de zăpadă, reni, din mere, varză, ceapă, sfeclă. Sacii cu cereale s-au transformat în oameni de zăpadă.
Prin acest proiect elevii vor conştientiza că este bine să consume alimente locale și de sezon, pentru care nu se consumă atâta energie, iar deşeurile au locul lor şi au şi ele dreptul să fie colectate selectiv.
Lansarea expoziției, cu lucrări trimise de către școlile din țară, a avut loc joi, 15 decembrie 2016, ora 12:00.

Comenteaza

Comenteaza