Motivele pentru care copiii trebuie să stea afară, chiar și iarna. Frigul nu face rău și nu îmbolnăvește.

75

Indiferent de sezon, copiii trebuie să-și petreacă timpul în aer liber. A fi inactiv are un impact asupra greutății și a dispoziției copilului dumneavoastră. Cu excepția cazului în care condițiile meteorologice sunt nesigure sau sunt asemănătoare cu viscolul, nu lăsați iarna copiii să stea înăuntru, petrecând prea mult timp pe dispozitive electronice.Noi evidențiem în continuare câteva dintre motivele pentru care copiii ar trebui să se joace afară, chiar și iarna, fără se le facă rău frigul sau să se îmbolnăvească.

1. Aerul proaspăt stimulează imunitatea copilului.
Ieșiți afară din casă și luați o gură de aer proaspăt zilnic pentru a vă îmbunătăți sistemul imunitar.Știați că aerul din interior vă poate expune copiii la mai mulți germeni și bacterii? Este un mit că vremea rece provoaca o raceala sau gripa.

2. Vitamina D de la soare îmbunătățește starea de spirit.
Este important ca copilul dumneavoastră să primească vitamina D, care este furnizată de soare. Cu doar 10-15 minute afară, copilul dumneavoastră va primi doza zilnică de vitamina D, ceea ce îmbunătățește starea de spirit, absorbția de calciu pentru oasele sănătoase și sănătatea generală.

3. Exersați creativitatea.
Un om de zăpadă în curtea din spate, în cartier sau într-un parc, este un exercițiu de imaginație care așteaptă să se întâmple. Jucăriile pot fi folosite în diferite moduri în zăpadă, iar provocările unui peisaj de iarnă – manevrarea în straturi de îmbrăcăminte sau în zăpadă – pot deschide posibilitățile creative ale copilului de a se juca.

4. Conectați-vă cu natura.
Copiii trebuie să fie expuși frumuseții și plăcerii naturii pe tot parcursul anului, chiar și cu provocări precum gheața și zăpada. O ieșire la zăpadă, cu băuturi calde, cum ar fi lapte cu cacao sau ceai cald, face foarte bine copilului dvs.

Nu ieșiți când este viscol puternic, furtună de zăpadă sau în timpul vânturilor puternice. Feriți-vă de pericolele cum ar fi gheața.Îmbrăcați copiii cu un strat suplimentar de haine,decât un adult în condiții de iarnă.

Comenteaza

Comenteaza