Motoare turate pe acoperişul preparației de la Mina Petrila

238

Spectacol și originalitate în cursa Red Bull Romaniacs ce a ajuns și în Valea Jiului. Cel mai mare concurs de enduro din lume, a ajuns, vineri, la înălțime în Petrila.

Luptă strânsă între rideri în a treia zi la Red Bull Romaniacs. După ce au traversat Munții Lotrului și Munții Parâng, trecând prin Voineasa, riderii au ajuns la finish-ul zilei de vineri, pe acoperişul preparației de la Mina Petrila.

Concurenții au pornit, din nou, la drum, sâmbătă dimineața din Petroșani de unde au luat startul către Dealul Gușterița de lângă Sibiu care a fost, sâmbătă, punctul final al celui mai dificil raliu hard enduro din lume.

Cuceritorul pe două roți al Carpaților a fost Jonny Walker în vârstă de 23 de ani, acesta fiind cel mai tânăr câștigător Red Bull Romaniacs. Locul al doilea a fost ocupat de britanicul Graham Jarvis, iar pe a treia poziție s-a clasat tânărul Wade Young din Africa de Sud, intrat de doar doi ani pe scena enduro extrem.

„Am încercat să facem tot posibilul să trecem cu bine de această cursă. Traseul din România este foarte bun pentru cursa, aceasta fiind una dintre cele mai grele curse din lume și este destul de periculoasă. Nu a fost atât de periculos să urcăm acolo sus ( n.r. pe acoperişul preparației de la Mina Petrila). Cred că tot ce facem, toate lucrurile pe care le facem pe munte sunt mai periculoase decât să urcăm pe această clădire, a declarat, pentru GDD, Wade Young, câștigătorul locului al treilea la competiția Red Bull Romaniacs.

 

1045075_545893528802295_1319896906_n

Au fost și concurenți care au participat pentru prima dată la această cursă cu cel mai mare grad de dificultate din lume.

„Este pentru prima dată când mă alătur acestui tip de competiție. Această parte a traseului, pare destul de dificilă și e important să ai grijă pentru că în coborâre poți să te rănești, dacă nu ești atent. Această parte este mai mult pentru amuzament, cred că întreaga cursă este periculoasă, dar în același timp e foarte frumos să conduci și am avut parte de un timp bun”, a declarat, pentru GDD, Malo Wilson, concurent din Ecuador la Red Bull Romaniacs.

Riderii au comparat partea de traseu de la Mina Petrila cu traseele pe care le-au parcurs pe munte, însă toți au afirmat că muntele oferă mai multă adrenalină.

„Comparativ cu muntele, această cursă este foarte incitantă. Este foarte original acest traseu, dar nu este atât de greu ca și pe munți. Îmi place aici în România și o să încerc să mă întorc aici”, a declarat Chris Birch, concurent din Noua Zeelandă.

382524_545886945469620_202604108_n

Brașoveanul, Nicolae Daniel, a încercat să se mențină pe poziție și să dea tot ce are mai bun.

„Este cel mai tare concurs din lume, organizat la acest moment. A fost o cursă foarte strânsă, deoarece suntem peste 350 de participanți. Au fost patru zile de off-road, prima zi Sibiu, a doua zi Sibiu – Voineasa și de aici în Petroșani, unde a fost cel mai greu ca dificultate”, a declarat Nicolae Daniel, concurent român, de la Jitsu Zărnești.

Finalul competiției le-a dat riderilor emoții, deoarece au avut de făcut o traversare peste un lac construit artificial, după care spectaculoasa urcare pe dealul din Gușterița unde s-a încheiat competiția.

Iulia BĂLUȘĂ

 

Comenteaza

Comenteaza