Muzeele lui Ion Barbu au lipici la oameni faini

468

Muzeul Mamei de la Petrila, Muzeul Instalatorului de la Petroșani, Casa memorială a dramaturgului Ion D. Sîrbu sunt toate mici universuri care impresionează prin inovație, originalitate născute din lucruri tradiționale, familiare, cu personalitate. Geniul lui artistic a călătorit către minți, ochi și suflete și prin filmul documentar „Planeta Petrila”, câștigător al premiului Gopo, dar și prin imaginile distribuite intens pe internet. Nu e de mirare că aceste locații artistice atrag atenția vizitatorilor.
Artiștii Ada Milea şi Bobo Burlăcianu au poposit la aceste muzee. Ada Milea a pus inclusiv mâna la treabă și și-a lăsat amprentele palmei și ale pumnului pe o placă de ciment în data de 2 aprilie, la o zi după concertul pe care l-a susținut la Petroșani.


„România, te iubesc!” a trecut și ea pe aici, prin intermediul reporterului Cosmin Savu. Acesta, de obicei, vine în Valea Jiului cu o treabă anume, domeniile schiabile. De data aceasta a dat nu doar peste proiecte nefinalizate și obiective descurajante, ci peste proiecte artistice desăvârșite prin munca oamenilor de bună-credință și cu mult talent.

Comenteaza

Comenteaza