Nisipuri mișcatoare pe scena politică. Social democrații și UNPR-iștii încă nu știu cu ce cărți joacă în alegeri. Masa de joc de la Petrila e plină

283

Alegerile locale din anul 2016 stârnesc adevărate controverse, atât în interiorul organizaților locale cât și județene. Jocurile electorale sunt atent gândite de către politicienii hunedoreni, fiecare visând la câștig.

Ilie Păducel, primarul veteran al orașului Petrila, se așează fără rețineri la masa candidaților. Pentru el cărțile s-au făcut de multe ori și întotdeauna asul din mânecă l-a salvat, fiind mereu cel mai bun dintre jucători.

„Vreau să candidez ca primar în anul 2016. Voi candida din partea oricărui partid, nu am nicio pretenție, nu m-am hotărât din care parte a cărui partid, dar dacă e nevoie și de la Partida Romilor. Nu s-a bătut în cuie cine va candida de la PSD, dar sunt hotărât să candidez pentru că vreau să finalizez proiectele de început și să inițiez proiecte noi pentru dezvoltarea orașului”, a declarat, pentru GDD, Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Dacă PSD-ul nu-i va oferi un confort, actualul primar nu neagă faptul că UNPR ar fi o variantă bună pentru el. Asta după ce în data de 10 decembrie când citymanagerul orașului Petrila, Ciprian Preda, fiul lui Cornel Preda (fost PDL-ist, actual PNL-ist) – șef de la Asociația Pensionarilor de la Petrila, a fost ales ca președinte de partid la UNPR.

Ciprian Preda, conform unor surse, a ajuns ca președinte de partid la UNPR, după ce tatăl său a fost o bună gazdă pentru Haralambie Vochițoiu (președinte la UNPR Hunedoara), când senatorul organiza diverse întruniri pentru campania electorală în sediul Asociației Pensionarilor de la Petrila.

Legătura de prietenie dintre Cornel Preda și Ilie Păducel depășește sfera politică.

„Ar fi o soluție (n.r. să candideze din partea UNPR). Dacă cele două partide (n.r. UNPR și PSD) se vor uni, se va stabili de la centru cine va candida și în urma unui sondaj se va stabili în biroul județean sau cel național. E prematur, prea devreme să ne gândim la acest aspect, poate vor rămâne doar două partide până la alegeri, vedem. Noi ne vedem de programe și de proiecte. Niciodată de când candidez nu mi-am subestimat niciun contracandidat, toți sunt buni și i-am apreciat pe toți cei care doresc să candideze. Am avut și 19 contracandidați și nu au fost probleme. Are voie oricine să candideze. Să le dea Dumnezeu sănătate să și reușească. Să le dea Dumnezeu sănătate să candideze și să-mi dea și mie sănătate să reușesc”, mai spune primarul.

Reprezentantul organizației județene a social-democraților, Laurențiu Nistor, spune că nu s-au făcut cărțile încă și că este suficient timp pentru strategii.

„Ei spun că vor candida, dar noi cei din biroul permanent nu ne-am hotărât cu cine vom merge. Dacă se va merge pe liste comune cu UNPR-ul, unde avem noi primari îi păstrăm, unde are UNPR-ul îi păstrează. Acest lucru este clar stabilit, unde avem primari în funcție îi păstrăm, unde are UNPR-ul îi păstrează și pe urmă vedem procentul care se stabilește. Nu putem să le dăm 50% din procente, deoarece UNPR-ul nu este pe picior de egalitate cu PSD-ul. Vom discuta, ne vom înțelege, iar dacă vor fi probleme se va interveni de la centru”, a declarat, pentru GDD, Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara.

Deocamdată în orașul Petrila jucătorii sunt pregătiți să se așeze la masă. din partea PSD și-a anunțat candidatura Vasilică Jurca, actualul viceprimar, Ilie Păducel, rămâne veteranul, dar nu știe din partea cărui partid, iar de la PNL, discuțiile se îndreaptă către Dorin Curtean, fostul citymanager al orașului.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza