Noaptea alba a galeriilor la Petrila

339

Vineri, 5 octombrie, ne întâlnim la Noaptea Albă a Galeriilor – NAG!

O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor invită publicul să parcurgă un traseu nocturn în compania artei contemporane! Vernisaje, performance-uri, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist, toate împreună generează an de an o nouă hartă a orașelor în care are loc acest eveniment.

Pregătiți-vă deci pentru un traseu cultural vineri 5 octombrie începând cu ora 19:00 și până târziu în noapte în orașele: București, Arad, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Petrila, Reșița, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara!

Programul NAG Național inițiat și coordonat de Asociația Ephemair este dezvoltat cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale în orașele participante de către partenerii săi locali.

Informații complete vor fi disponibile în curând pe site-ul www.noapteagaleriilor.rosi pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS).
____
Organizator NAG național: Asociația Ephemair
Partener NAG național: BRD Groupe Societe Generale
Parteneri naționali media: Digi24 RADIO GUERRILLA
____
Organizatori NAG Timișoara: Asociația Planeta Petrila și Asociația Culturală Condiția Română

Petrila se înscrie pentru al doilea an la rând în lista marilor oraşe participante la evenimentul naţional Noaptea Albă a Galeriilor. Dacă anul trecut Ion Barbu a fost gazdă la Mother’s Museum până spre miezul nopţii, anul acesta vă propunem un eveniment desfăşurat sub forma unui itinerar ghidat, plecând de la Exploatarea Culturală Petrila (E.C. Petrila).

Sala mare de pontaj a clădirii administrative este locul unde va fi vernisată seria de lucrări Menhir, a Deliei Vilhelm, artistă din Valea Jiului stabilită în Australia. Picturile explorează asemănarea dintre megaliţi antici şi clădirile industriale abandonate pe care cultura noastră le lasă în urmă. Peisajele obişnuite sau cotidiene sunt importante artefacte istorice care pot fi citite ca documente, astfel încât semnificaţia culturală şi experienţa de mediu să poată fi descifrate şi înţelese mai bine.

La E.C. Petrila sunt deschise cu această ocazie, pentru a fi vizitate, expoziţia Shrinking Cities in Romania, a Ilincăi Păun Constantinescu – Ideilagram şi expoziţia Romanul Colectiv a Suzanei Dan.

Turul cuprinde apoi Casa Memorială Ion D. Sîrbu, Noul Centru Vechi al Petrilei şi Mother’s Museum, pentru a ajunge ulterior în Petroşani, la Muzeul Instalatorului Român.

Evenimentul, desfăşurat în data de 5 octombrie 2018. începe la ora 19, la intrarea în clădirea administrativă a fostei mine Petrila.

Vă aşteptăm echipaţi cu frontale/lanterne.

Pentru informaţii suplimentare sau dacă vă rătăciţi pe drumul dintre galerii şi muzee: 0754 683112 şi 0722 607662.

 

Comenteaza

Comenteaza