În noul scandal al apei la Petrila, Costel Avram: / „I-am spus primarului că răspunzătoare de faptul că oamenii din Cimpa vor rămâne fără apă este primăria…”

365
de Corneliu BRAN
După scandalul preluării canalizării din Cimpa, care a durat luni bune, între S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. şi Primăria Petrila începe un nou război al nervilor, din cauza (ne)preluării reţelei de apă potabilă tot din Cimpa. Dintr-o discuţie purtată cu directorul general al S.C. Apa Serv S.A., acesta ne-a spus că solicitarea venită dinspre primăria din Petrila, privind preluarea reţelei de apă din Cimpa de către operatorul de apă, o reţea reabilitată de administraţia locală cu bani de la bugetul local petrilean, nu poate fi onorată momentan pe motiv că Primăria Petrila n-a trimis documentaţia solicitată. 
Costel Avram
susţine că aceste documentaţii nu pot fi trimise deoarece nu pot fi făcute pe bază legală: „Am primit o adresă de la Primăria Petrila să preluăm reţeaua de apă din Colonia Cimpa, înţelegând că Mina Lonea va sista apa de la reţeaua lor. I-am spus primarului că răspunzătoare de faptul că oamenii din Cimpa vor rămâne fără apă este primăria, deoarece încă nu ne-a trimis actele doveditoare precum că toate bunurile sunt inventariate în patrimoniul pri­mă­riei şi cartea constructorului. Pe baza acestei cărţi a constructorului şi a actelor doveditoare că toate bunurile sunt inventariate în patrimoniul primă­riei, noi putem prelua reţeaua respectivă, altfel nu, iar cei din Cimpa vor rămâne tot fără apă. Nu ne facem noi părtaşi… Ei nu ne pot prezenta aceste documente, deoarece acolo nu a avut primăria nimic şi au făcut reabilitare la ceva ce nu există. Deci, ca să recapitu­lez, nu pot lua ceva la Apa Serv care nu este al Primăriei Petrila!”.
Ilie Păducel
consideră că acest motiv invocat de direc­torul general Costel Avram va fi rezolvat
într-o perioadă scurtă de timp şi cimpenii vor bene­ficia de apă potabilă de la reţeaua singurului operator de apă din Valea Jiului: „O să punem la punct actele şi o să le trimitem cât de repede! Să vedem atunci ce probleme mai sunt să nu preia această reţea, construită cu eforturi de la bugetul local pentru 88 de familii din Cimpa. Socie­tăţii de apă îi dăm faptic reţele, aşa cum am făcut şi cu canalizarea, nu vorbe sau hârtii fără acoperire. Dacă scriem 5 metri de conductă, atunci chiar 5 metri de conductă există; dacă scriem 2 ventile şi 3 piuliţe, atunci 2 ventile şi 3 piuliţe vor fi, dacă scriem mai mulţi metri de conducte, atunci atât e cât scrie. Cum să nu fie acolo nimic? A fost conducta oamenilor, toată ciuruită şi rugi­nită, apa le venea nepotabilă de la mină… Am făcut reţeaua asta cu eforturi, să-i ajutăm pe oameni, aşa cum le-am promis, iar acum se pun tot felul de motive. Şi dacă nu ne cred cei de la apă, sau dumneavoastră, vă invităm să mergem în teren şi să spună oamenii cum arăta reţeaua veche şi ce a fost acolo. O să punem la punct actele necesare care ne-au fost cerute, după care le vom trimite la Apa Serv să se poată prelua reţeaua şi să se poată face contractele cu cetăţenii. Sunt foarte multe pierderi pe reţeaua Minei Lonea şi ca să nu mai se încarce oamenii cu cheltuieli aiurea, mina o să debranşeze Colonia Cimpa şi nu numai. Aceste 88 de familii au beneficiat tot printr-o lucrare de-a noastră, preluată apoi de Apa Serv anul trecut, vorbesc de canalizare, iar în acest an primăria oraşului va asfalta toate străzile din Colonia Cimpa”, ne-a declarat primarul Ilie Păducel.
Lucrarea de care vorbim a fost făcută cu bani de la bugetul local, circa 460 de milioane de lei după cum ne-a spus primarul, ea fiind efectuată de lucrători din cadrul societăţii de gospodărire locală, Edil Urban Serv.
Să sperăm că, la fel ca în cazul canali­zării, va exista înţelepciune şi deschi­dere, astfel încât cele 88 de familii din Cimpa să nu sufere şi să aibă apă potabilă în case. Culmea ar fi ca după o astfel de reabilitare de reţea, făcută cu eforturi de la bugetul local, deci cu al tuturor petrilenilor, lucrurile să stagneze din cauza unor chestiuni birocrati­ce. Pe de altă parte, în acest caz toată lumea cam are dreptate! Primăria că a reabilitat o reţea făcută praf, Apa Serv că doreşte ca toate actele să fie în regulă, astfel încât să nu existe proble­me pe viitor, la controalele care vor fi făcute. Totuşi, trebuie să existe ca întotdeauna soluţii şi aşa cum s-a căzut de acord şi în cazul canalizării, cu siguranţă că se poate şi acum, mai ales că vorbim de 88 de familii care riscă să rămână fără apă potabilă, ceea ce ar fi de-a dreptul inuman!

Comenteaza

Comenteaza