Oi moarte în apa Jiețului. Animalele par sfâșiate

958

Mai multe oi putrezesc în apa Jiețului. Animalele par sfâșiate de lupi după cum spun cei care le-au văzut leșurile în apă. Reprezentanții primăriei nu exclud ca animalele să fii fost aruncate intenționat în apele Jiețului.

Cel puțin cinci oi zac moarte în apele

Jiețului, pe raza teritorială a orașului Petrila, în apropierea unui pod de pe cursul râului.

Oile par a fi fost sfâșiate de lupi, fiind despicate pe burtă și în zona gâtului. Starea în care se află leșurile poate fi însă determinată și de perioada de timp scursă de la moartea animalelor.

Directorul operatorului de apă din Valea Jiului, Costel Avram, spune că prezența leșurilor în apă nu pune în pericol sănătatea oamenilor. Asta pentru că ApaServ folosește apa din Jieț, însă apa intră în stația de tratare mult mai sus de locul în care se găsesc oile moarte.

Reprezentanții Primăriei Petrila susțin că au cerut polițiștilor locali să identifice cui aparțin animalele.

”Oile nu au crotalii în urechi, ca să putem afla imediat proprietarul. Am dispus celor de la Poliția Locală să facă verificări pentru identificarea proprietarului. Până atunci, am vorbit cu firma cu care avem contract să ridice leșurile și să le incinereze”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Potrivit edilului, când va fi identificat, proprietarul oilor moarte – despre care nu se știe încă dacă au fost omorâte de animalele sălbatice sau aruncate intenționat în apele Jiețului- va avea de plătit o amendă, dar și contravaloarea serviciilor de ridicare, transport și incinerare a leșurilor.

Mihaela MIHAI

 

Comenteaza

Comenteaza