Olguța a numărat pensiile minerilor

419

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni după o întâlnire cu liderii Confederației Sindicale Naționale Meridian, că minerii care au ieșit la pensie înainte de 2011 primesc sume diferite față de cei care s-au pensionat după această dată, ceea ce este o inechitate care va fi rezolvată printr-o nouă lege.

„Sunt multe nemulțumiri și au dreptate, în sensul că unii care au ieșit la pensie înainte de 2011 față de cei care au ieșit după 2011 au pensii diferite. Le-am explicat că nu este o problemă cu Hotărârea de Guvern care s-a dat în acest an, ci cu legislația veche. Avem de-a face cu o lege a pensiilor care are foarte multe inechități. S-a încercat de-a lungul anilor în Parlament să se corecteze aceste inechități și din păcate unele așa-zise corecturi au generat inechități și mai mari. Totul se poate regla numai printr-o lege nouă. Ne gândim la o legislație pe pensii care să corecteze inechitățile”, a spus Vasilescu.

Premierul Mihai Tudose a anunțat duminică că Legea pensiilor va fi promovată în această toamnă și va regla și aspectele legate de cumulul pensie-salariu.

Cotidianul RO

Comenteaza

Comenteaza