Operatorul de apă din Valea Jiului continuă restructurările și face economii

215

SC Apa Serv Valea Jiului SA continuă modernizarea infrastructurii.

”Operatorul regional de apă din Valea Jiului, SC Apa Serv SA continuă lucrările de modernizare a stațiilor de captare. Prin automatizarea instalațiilor, conducerea companiei intenționează să facă economii la cheltuielile salariale.”

„Dacă anul trecut pe timpul acesta aveam 518 angajați,  astăzi avem 483 de angajați, cu 35 de angajați mai puțin și acest lucru continuă. Targetul pe care l-am dat cu colegii mei din conducere a fost ca până undeva la 1 iulie să avem 450 de angajați. Restructurarea de la SC Apa Serv Valea Jiului SA continuă. Deja 3 stații sunt automatizate, cred că până pe 15 mai un număr de 17 persoane vor fi redistribuite. Sunt sigur că aceste persoane nu au muncit niciodată, iar când îi vom redistribui, când vor fi nevoiți să muncească, poate vor pleca de la sine. Este greu să stai o viață întreagă la bazin, iar acum să fi nevoit să muncești. Pe mine mă interesează viitorul acestei societăți și servicii cât mai bune pentru populație”, a declarat recent Costel Avram, directorul general al operatorului regional de apă.

Pentru cele 80 de persoane, compania cheltuie cu salariile aproximativ 900.000 de lei anual, în condițiile în care automatizarea la toate bazinele ar costa 80.000 de lei.

Operatorul regional de apă are în administrare și exploatare un sistem unitar pentru toată Valea Jiului care cuprinde 601 km de rețele de alimentare cu apă, 257 de km de canalizare, patru stații de tratare a apei brute, o stație de filtrare, 3 stații de pompare a apei, 17 rezervoare de înmagazinare, 13 stații de pompare apă uzată și două stații de epurare.

Cifra de afaceri realizată de Apa Serv Valea Jiului la 31 decembrie 2017 este de 21.798.000 lei. Valoarea creanțelor pe care societatea le are de recuperat era la sfârșitul anului trecut de 10.136.660 lei. Cantitatea facturat de apă este de 3,243 milioane de metri cubi. Profitul înregistrat anul trecut este de 840.000 lei.

 Hunedoara Libera

 

Comenteaza

Comenteaza