” ORASELE DE MAINE ” / PETRILA capitala culturala a VAII JIULUI

1404

Posted by Jurca Vasile on Tuesday, 27 February 2018

Am participat astăzi,alături de primarul Dănuț Buhaescu la cea de-a șasea ediție a conferinței ”Cities of Tomorow” (”Orașele de mâine”), un eveniment organizat la București de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și dedicat regenerării urbane și, în mod special, revitalizării Văii Jiului.
Invitați la eveniment au fost Vasile Dâncu,Mircea Dobre,Ionel Dancă,Adina Vintan , oameni de afaceri din turism,arhitecți și reprezentanți de la Banca Mondiala.
I-am avut alături de mine pe artistul Ioan Barbu și pe arhitecții Ilinca Păun și Mihai Danciu, care au făcut o frumoasă prezentare a perspectivei de dezvoltare a turismului în orașul Petrila, în jurul fostei Mine Petrila și pe elementele de cultură și tradiție care ne sunt favorabile. Mă bucur că a atras atenția propunerea lui Ion Barbu ca orașul Petrila să fie definit drept Capitala Culturală a Văii Jiului.
De asemenea, sunt deosebit de încântat de faptul că unul dintre cei mai prestigioși oameni de afaceri din România, Dragoș Anastasiu (cunoscut din emisiunea ”Arena Leilor” de la TVR) ne-a ridicat o minge la fileu, prezentându-ne dincolo de vulnerabilitățile pe care le avem și pe care le știm, șansele deosebit de mari pe care le putem avea pentru a valorifica la maxim potențialul turistic, cultural și istoric al orașului Petrila și, în general, al Văii Jiului. Îi mulțumesc și le mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că au dat, prin votul lor, un important credit proiectului turistic ”Adoptă un momârlan”, care poate deveni o altă rampă de lansare pentru turism în orașul Petrila.
Sunt convins că voi găsi înțelegerea necesară la colegii primari din toate localitățile Văii Jiului în constituirea unei asociații cu acest obiectiv, asociație care, potrivit propunerii domnului Dragoș Anastasiu, trebuie să fie acel partener de care mediul de afaceri din domeniul dezvoltării turismului în România are nevoie pentru a deschide oportunități de colaborare și de investiții în regiunea noastră.

Comenteaza

Comenteaza