Orașul Petrila se transformă din nou într-un șantier în lucru

238

Autoritățile locale de la Petrila nu se mulțumesc doar cu reabilitarea și modernizarea străzii Republicii, ci vor asfalt pe toate străzile și aleile din localitate. Firma ce va executa lucrările își face deja organizarea de șantier și în doar câteva zile va demara lucrările în forță.

Toate străduțele și străzile ce au rămas neasfaltate în porțiunea tunel-cap de linie Petrila vor intra în lucru zilele acestea. Autoritățile locale și-au propus să ofere cetățenilor, în măsura în care se poate, un confort urban maxim.

Am început lucrările la Programul Integrat. Firma care a câștigat licitația, firma Drupo și-a pregătit organizarea de șantier și de săptămâna trecută au început chiar să angajaze oameni,10-15 pe lângă cei care îi au ei. Vom începe de la pompieri și vom continua cu străzile din Brătianu și Remete, acestea sunt zonele prioritare pentru că acolo nu avem străduțe asfaltate deloc, ele sunt pietruite și atunci când plouă apar mereu probleme pentru cetățenii din zonă”, a declarat Vasilică Jurca, viceprimarul orașului Petrila.

Programul a fost interrupt o perioadă din cauza birocrației. Acum, noua documentație s-a încheiat și lucrarea a fost reluată.

Anul trecut, programul a fost în revizuire pentru că au fost niște probleme la proiectant, a expirat contractul, firma nu a mai solicitat prelungirea contractului și atunci a fost nevoie să scoatem restul de execuție la licitație. Licitația s-a încheiat, avem constructorul și am început să lucrăm. O parte din străzile prinse în proiect sunt asfaltate, restul le facem acum. Mai sunt aproximativ 30 de km de străzi de asfaltat. Termenul de finalizare este de 18 luni, deci până în toamna anului viitor ar trebui să fie gata. Totul depinde de constructor”, mai spune Jurca.

Proiectul se derulează pe fonduri ce provin din trei surse: europene, guvernamentale și locale. Cea mai mare pondere o au fondurile europene.

 Marinela Maxim

 

Comenteaza

Comenteaza