Parlamentarii hunedoreni au folosit PENSIONARII ca masă electorală. Acum îi lasă să se mănânce între ei.

630

Cam un deceniu. De atâţia ani au nevoie angajaţii Casei Judeţene de Pensii Hunedoara pentru a rezolva volumul de dosare de pensii, depuse pentru recalculare. Asta dacă se dă verde la recalculare. Pentru asta cineva trebuie să încalce ordinul „ţineţi dosarele, nu avem bani”

Când ai în frunte un lider cu afinităţi politice e greu să mai rămâi pe linia normalităţii. Pensionarii din Valea Jiului au fost tot timpul „purtaţi de nas” de politicienii locali care i-au folosit uşor ca masă electorală. Reprezentaţi de Ioan Hortopan, un fost parlamentar hunedorean al PRM, devenit pe rând partizan al mai multor politicieni, pensionarilor li s-au fluturat prin faţa ochilor mii de promisiuni, sute de oportunităţi, zeci de legi, pentru ca acum în iulie 2017 să ajungă să vorbească singuri cu luna de pe cer. Cu luna pentru că doar ea le mai este martor nealterat al adevărului istoric pe care l-au trăit alături de „parlamentarii lor”. Acei parlamentari pe care i-au sprijinit să ajungă „bărbaţi de stat”

Politicienii cu sacii în căruţă, pensionarii cu cămara goală…

Pensionari au fost înşelaţi cu promisiuni. Politicienii au obţinut votul pe minciună.

În timpul campaniei electorale PSD le recalcula şi pensiile. La sediul de partid erau adunate dosarele pentru ca pensionarii să nu mai obosească până la Petroşani, la Casa de pensii. Partidul făcea, partidul dregea. Mai mult, dacă vorbeai cu cei din Lupeni îţi spuneau că dacă nu câştigă Lucian Resmeriţă ei nu mai primesc pensiile mărite. cam aşa, cam atât de îndocrinaţi sunt pensionarii din Valea Jiului care au reuşit să sperie chiar şi alţi politicieni, alţi bla-bla-işti, de la centru. Şi pentru ei acest mod de gândire a fost prea mult.

Acum se plâng că nu au pensiile recalculate şi că legile speciale dedicate lor nu dau roade. Peste 6.000 de dosare sunt blocate la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara. Motivele par a fi două: subdimensionarea de personal, dar şi softul nefuncţional. Cu alte cuvinte, partidul nu are nimic de-a face cu bunul mers al unei instituţii de stat. Nu partidul le măreşte pensia. Nu partidul face recalcularea. Nu partidul le dă banii. Ci, fix, statul român. Pensionarii au fost folosiţi ca masă electorală, sau mai pe româneşte, au fost minţiţi. Acum sunt lăsaţi să se mănânce între ei. Liderul lor Ioan Hortopan nu mai este însă atât de vocal. Nu mai flutură steagul pe străzile municipiului pentru a apăra drepturile oamenilor.

Nu există angajaţi şi nici softul nu funcţionează decât cu „fise”

Directorul executiv adjunct al Casei de pensii, Ionel Ciobanu, a declarat, joi, pentru Gazeta de dimineaţă, că a informat ierarhic structura centrală pentru că problema nu poate fi rezolvată la nivel de judeţ. Rezolvarea însă întârzie să apară şi beneficiarii de pensii recalculate potrivit legilor în vigoare aşteaptă nedumeriţi cuponul de venit. Un singur lucru tinde să devină certitudine dacă, în viitorul apropiat, nu va exista o intervenţie profesionistă şi eficientă dosarele ce aşteaptă recalcularea vor fi finalizate în câţiva ani. Poate chiar un deceniu.

Ramona ROŞULESCU

Comenteaza

Comenteaza