Parlamentarii PSD față în față cu pensionarii mineri. În discuție, din nou, Legea 192/2015

492
de Alina PIPAN

Astazi, 7 septembrie, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Seniorilor 2016 – Valea Jiului, la Clubul Pensionarilor din Vulcan, la care au fost invitați parlamentarii PSD din județ. Au onorat invitația Laurențiu Nistor, Cristian Resmeriță și Ilie Toma. La întâlnirea cu parlamentarii au fost prezenți 90 de membrii, din Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan și Lupeni. Au luat cuvântul președintele  asociației, Simion Spiridon, cei trei parlamentari, și Viorel Pascu, Sorin Holingher, Horia Puiu, Constantin Nestean și Constantin Petculescu.

Ordinea de zi a avut un singur punct: sprijinul parlamentarilor pentru eliminarea discriminărilor evidențiate între pensionarii mineri din perioada 1990- 31.12.2010 și pensionarii si pensionabilii mineri din 2011 – în prezent. Minerilor care s-au pensionat între anii  1990 – 2010, li se recalculează pensiile folosind stagiul complet de cotizare de 30 de ani, deși au avut la decizia de pensionare inițială, stagiul complet de cotizare de 20 de ani. La minerii din 2011- în prezent li se recalculează pensiile la un stagiu de cotizare de 20 de ani.

”S-a produs o discriminare uriașă în randul minerilor din Valea Jiului și, am si spus în cuvantul meu, că acum în Valea Jiului este o tensiune, pe care nu am mai întalnit-o decât în anii 1999-2000. Parlamentarii au promis că ne vor sprijini și nu ne vor lăsa, pentru ca vor să ne privească în ochi și la următoarele alegeri. De asemenea,   vor mijloci o întâlnire la Parlament cu șeful Comisiei de Muncă și  vor prezenta această situație  conducerii Alianței PSD – ALDE”, a declarat Viorel Pascu.

Comenteaza

Comenteaza