Parlamentarul hunedorean ILIE TOMA / Timpul nu stã în loc pentru pensionarii care asteaptã recalcularea pensiilor

534

Mii de pensionari din Valea Jiului asteaptã încã din vara anului trecut ca pensiile sã le fie recalculate. Pentru acesti oameni timpul nu stã în loc precum softul informatic cãruia nimeni nu îi dã de cap.  Ilie Toma, fostul director al Casei de Pensii Hunedoara, actualmente deputat, solicitã lãmuriri cu privire la recalcularea pensiilor. Încã de anul trecut, pensionarii mineri din Valea Jiului au fost informati cu privire la faptul cã li se vor recalcula pensiile. Multi încã asteaptã recalcularea, iar softul nu este functional.

Ilie Toma cunoaste problema pensiilor fostilor mineri, iar acum acesta îi solicitã presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice lãmuriri asupra acestui aspect. “Pentru a veni în sprijinul derulãrii cu celeritate a mãsurilor prevãzute în programul de guvernare, vã rog sã îmi prezentati o datã cât mai exactã pentru finalizarea programului informatic (finalizare cât mai urgent posibilã), având în vedere recalcularea si punerea în platã efectivã a drepturilor de pensie, pentru persoanele aflate în sistemul public de pensii din România si care beneficiazã de prevederile legilor, legea 155/2016 si legea 192/2015. Vã adresez aceastã solicitare pentru a le comunica persoanelor beneficiare de pensie din judetul Hunedoara si de la nivel national, si care se încadreazã în articolele de lege (…)”, aratã deputatul Ilie Toma.

Mii de pensionari mineri din Valea Jiului ar trebui sã beneficieze de recalcularea pensiilor. Acestia si-au depus documentele la Casa de Pensii încã de anul trecut, dar nu pot beneficia de mãrirea pensiei din cauza softului care nu este functional.“Fac precizarea cã majoritatea persoanelor la care fac referintã, au o vârstã respectabilã, timpul fiind foarte pretios pentru dânsii, fapt pentru care vin si eu cu rugãmintea personalã de a urgenta si finaliza aceastã cerintã în cel mai scurt timp posibil”, mai spune Ilie Toma.

Monika BACIU

Cronica Vaii Jiului

 

Comenteaza

Comenteaza