Pe cerul Petrilei, / S-au aprins „Stelele tinereţii”

342
de Corneliu BRAN
Festivalul-concurs de muzică pentru tineri „Stelele tinereţii”, organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani şi Ministerul Tineretului şi Sportului, şi-a desfăşurat cea de-a X-a ediţie sâmbătă, 17 decembrie, în cadrul plăcut şi cochet al sălii de spectacole al Casei de Cultură „Ladislau Schmidt” din Petrila.
Concurenţii
Trebuie remarcat încă din start faptul că este al doilea an consecutiv când acest festival s-a derulat la Petrila. Fix la orele 11:00, show-ul a început. Timp de 5 ore muzica a răsunat, cele două secţiuni muzicale, „folk” şi „muzică uşoară” cuprinzând două, respectiv patru categorii de vârstă, de la 5 ani până la 23 de ani, numărul concurenţilor înscrişi pe liste, după preselecţiile făcute fiind de peste 70. N-au lipsit membri ai caselor studenţeşti din Braşov şi, fireşte, din Petroşani.
Juriul a fost un bun cunoscător al fenomenului: folchistul Florin Paul Camen şi Eugen Muntean, profesor la Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani.
Emoţiile părintelui
Aproape că nu mai contează lista cu câştigători (pe care o vom prezenta în numărul viitor), din moment ce obiectivul numărul unu, participarea, a fost atins!
Printre spectatori l-am zărit pe preotul Iulian Selaje din Petroşani, care stătea pe un scaun de pe penultimul rând, alături de unul dintre fiii săi, privind cu emoţie concursul. „Am şi eu două fetiţe, pe Daria şi Anastasia, care intră în concurs la muzică uşoară şi am emoţii pentru ele”, ne-a mărturisit părintele.
„Concursul
se desfăşoară bine, sunt voci puternice, talentate, jurului îi va fi destul de greu să-i aleagă pe cei mai buni, dar, ca şi în fiecare an, sper că juraţii îi vor alege câştigători pe cei mai buni. Vreau să vă spun că la categoria mare avem studenţi din centrele universitare Bucureşti, Craiova, Ploieşti, Braşov şi de la Petroşani, iar concurenţa va fi acerbă. Din Vale există copii şi tineri înscrişi cam din toate localităţile, inclusiv din oraşul gazdă, Petrila”, ne-a declarat doamna Lavinia Hulea, care mulţumeşte autorităţilor locale pentru implicare.

Comenteaza

Comenteaza