Pe strada Dacilor din Petrila încep lucrările de reabilitare

170
de Alina PIPAN

Primăria Petrila a obținut anul trecut finanțare pentru 8 proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Unul ditre ceste proiecte este cel de  asfaltare a străzii Dacilor. Pentru acest proiect s-au alocat 254.748 lei. Proiectul a fost scos la licitație, și pentru el au licitat 3 constructori, cea mai bună ofertă fiind stabilită cea a Zonei D., care va realiza lucrările pentru suma de 241.999 lei.

Se vor realiza lucrări de  terasamente, lucrări la structura rutieră, sunt cuprinse în proiect și o serie de podețe transversale, dar și trasări și amenajări pentru siguranța circulației.

Zoan D. Trebuie să finalizeze lucrările în două luni de la primirea ordinelor de începere a lucrării. Asfaltul de pe carosabil va avea  6 cm strat de uzură BA 16, 15 cm piatră spartă împănată, 30 cm de fundație din balast.

Cele opt proiecte pentru care s-a obținut finanțare de la Guvern prin PNDL la Petrila sunt: ”Construire Grădiniță cu Program Normal cu 6 grupe la școala ”I.D. Sîrbu” din orașul Petrila”; ”Construire Grădiniță cu Program Normal cu 5 grupe la Școala ”Ana Colda” Lonea, din orașul Petrila”; ”Modernizare strada Prundului, str. Florilor și aleea de la Blocul 1 str. Republicii din orașul Petrila”; ”Asfaltare strada Cărbunelui din orașul Petrila”; ”Asfaltare strada Parângului din orașul Petrila”; ”Asfaltare strada Dacilor din orașul Petrila”; ”Asfaltare strada Lunca din orașul Petrila”; ”Reparații și modernizare străzi, trotuare și parcări în cartierele 8 Martie, 22 Decembrie, Tudor Vladimirescu, Minei și Alexandru Sahia din orașul Petrila”.

Comenteaza

Comenteaza