Pensionarii minieri, îngropați de PSD și ALDE

220

Masă de manevră folosită din patru în patru ani, atunci când sunt cicluri electorale, pensionarii minieri mai primesc o lovitură de la cei pe care i-au votat. PSD-ul a câștigat în Valea Jiului cu ajutorul pensionarilor minieri. Drept răsplată, aceștia rămân cu drepturile nerecalculate. Camera Deputaților a respins, miercuri, un proiect ce viza modificarea Legii Pensiilor, în sensul recalculării pensiilor minierilor ce au ieșit la pensie înainte de 2011.
Promisiunile din campanie, transformate în minciuni în timpul mandatului

De-a lungul campaniilor electorale pensiile minerilor din Valea Jiului au reprezentat mereu un punct pe ”ordinea de zi” a partidelor politice. Numai că se demonstrează, din nou, că naivilor pensionari le-a fost servită o altă gogoașă electorală.

Miercui, Camera Deputaților a respins o inițiativă legislativă. Proiectul, inițiat de senatorul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, viza recalcularea pensiilor din minerit pentru cei ce s-au pensionat înainte de 2011.

”Deputat fiind, am iniţiat un proiect legislativ pentru modificarea şi completarea acestei legi, deoarece Casa Naţională de Pensii Publice interpreta greşit legea, iar pensiile minerilor din Valea Jiului ieşiţi la pensie înainte de 2011, erau calculate cu 30 de ani stagiu de cotizare, în loc de 20 de ani, aşa cum de fapt ei au ieşit la pensie. Proiectul a fost retras nejustificat și abuziv de către Senat, îndată ce PSD-ALDE s-au instalat la putere, obigându-mă să-l reintroduc, din nou, ca senator”, precizează Carmen Hărău.

Deputații au votat pentru respingerea acestei inițiative. Au fost 172 de voturi pentru respingere, 59 contra respingerii și 30 de abțineri.
Deputații hunedoreni, în linie cu partidul

Vot de respingere au dat și parlamentarii hunedoreni. Vorbim despre cei de la PSD și ALDE. Adică Sorin Marica, Ilie Toma, Marius Surgent, și inclusiv președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor. Asta deși, după cum arătam, pensionarii minieri sunt cei care au contribuit masiv la votul obținut de PSD.

Votul dat de deputați poate fi consultat aici

http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.nominal?idv=19179&idl=1
Parlamentarii le-au dat cu flit. Le mai rămâne instanța

Pensionarii sistemului public, care au desfășurat activități în unități miniere încadrate în grupa I de muncă au beneficiat de recalcularea punctajelor anuale la determinarea punctajului mediu anual utilizându-se stagiile complete de cotizare prevăzute în Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Prin modificări succesive ale legislației, pensionarilor minieri li s-a redus stagiul de cotizare de la 30 de ani la 20 de ani. Trebuia astfel recalculate pensiile stabilite după 1 ianuarie 2011. Numai că se creează o discriminare între pensionari. Așa că s-a cerut, printr-o inițiativă legislativă, respectarea principiului egalității de tratament prin recalcularea pensiilor stabilite înainte de 1 ianuarie 2011 pe baza stagiului de cotizare de 20 de ani. Stagiu utilizat la stabilirea inițială a pensiei.

Cum parlamentarii își adoptă pensii speciale, însă nu țin cont și de cei care au muncit în această țară, pensionarilor minieri nu le mai rămâne decât să se adreseze instanțelor de judecată. Asta dacă nu mor înainte de a ajunge să li se facă dreptate.

Trebuie menționat că nici la ora actuală nu au fost recalculate pensiile celor care au ieșit la pensie după 2011.

Mihaela Mihai
Gazeta de Dimineta

Comenteaza

Comenteaza