Pentru Șureanu / Alte studii de fezabilitate

87
de Alina PIPAN

Primarul Vasile Jurca a declarat încă de la începutul mandatului că nu renunță la ideea de a amenaja în scop turistic Domeniul Schiabil Șureanu.

Sunt reluate documentațiile pentru acest obiectiv, iar după realizarea studiului geotehnic se continuă cu realizarea studiilor de fezabilitate pentru SPF peste 10 hectare. Anul trecut s-au investit 4.970 lei pentru realizarea unei documentații necesare ulterior lucrărilor de investigare geotehnică, foraje sau sondaje geotehnice, prelevare de probe și analizarea lor în laboratoare de specialitate și întocmirea unui studiu geotehnic.
Anul acesta demersurile continuă și se vor investi alți 11.400 lei pentru un plan topografic în sistem de referință național Stereo 70, cu cote si curbe de nivel. Lucrările topo-geodezice efectuate pe teritoriul României sunt executate în sistem de proiecție Stereo 70. Documentația include efectuarea măsurătorilor, prelucrare datelor și întocmirea fișierului în format DWG/DXF, pentru Domeniului Schiabil Petrila Șureanu.

Comenteaza

Comenteaza