Perioadă de vârf pentru turism. Două zile cu motoare turate, la înălţime, în Valea Jiului

259

Evenimentul Red Bull Romaniacs, cel mai mare concurs de enduro din lume poposește și în Valea Jiului, vineri. În jur de 350 de rideri din toată lumea vor încerca să-și depășească limitele pe traseele din Carpați.

O etapă din cadrul acestui concurs este și parcurgerea unui traseu care trece și pe clădirea uzinei de preparare din Petrila. Cursa ce traversează clădirea industrială are un anumit grad de dificultate, fiind unul dintre cele mai originale trasee. Riderii vor fi la 24 de metri deasupra solului.

„Nu se întâmplă prea des să fie o astfel de perioadă, însă sigur că este și preocuparea noastră a administrației publice de a crea evenimente care să aducă turiști cu o anumită ocazie în Petroșani și în acest scop de a dinamiza această activitate turistică”, a declarat, pentru GDD, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Hotelurile din Valea Jiului, suprapline în această perioadă

Reprezentanții unităților de cazare din zonă spun că odată cu organizarea acestui eveniment activitatea le este exploatată la maximum, însă din păcate nu se întâmplă acest lucru decât în puține perioade ale anului.

Unul din hotelurile la cea mai mare căutare este Complexul Hotelier Palace, hotel de patru stele, unde s-au epuizat deja toate locurile de cazare.

“Petroșaniul este un oraș mort din punct de vedere turistic și industrial, dacă nu se face ceva în curând nu vor mai fi locuri de muncă. Cred că a venit momentul să fim mai înțelepți și să acordăm mai multă încredere investitorilor locali, care cunosc specificul zonei și pot ajunge să o dezvolte. Deși avem toate cele 70 de locuri de cazare ocupate în acest moment, nu avem cum să fim pe profit, Defileul este închis, nu este infrastructura și reușim să avem hotelurile pline de foarte puține ori”, a declarat Emil Bercea, patronul Complexului Hotelier Palace Petroșani.

Și reprezentanții altor unități de cazare sunt de părere că este nevoie să fie organizate mai des astfel de evenimente care pun în valoare turismul din Valea Jiului.

Alți reprezentanți ai unui hotel de trei stele din Valea Jiului sunt destul de pesimiști în ceea ce privește dezvoltarea turismului. Aceștia precizează că turiștii au constatat că nu este infrastructură și că nu sunt suficiente puncte de informare despre zonele turistice din zonă. Reprezentanții hotelului mai spun că este loc de mai bine și că autoritățile ar trebui să se ocupe de acest lucru.

Sunt și alte unități de cazare din municipiul Petroșani, unde lucrurile merg mai bine din cauza prețului redus. Este vorba despre hotelul Onix, hotel de două stele ce se află în zona centrului civic din Petroșani.

„Avem 68 de persoane cazate în acest moment și toate spațiile de cazare sunt ocupate. La noi merge bine, deoarece avem cazate mai tot timpul delegații și avem regim de cămin. Suntem în centru și cred că acest lucru ne avantajează. În curând ne vom apuca de renovări ale hotelului și sperăm că vor fi condiții și mai bune”, a declarat Ileana Andreica, administratorul Hotelului Onix Petroșani.

Pensiunea Class, pensiune de trei stele din Petroșani, a fost ocupată imediat de cei care au venit în zonă cu ocazia acestui concurs.

„Avem ocupate toate cele 18 locuri de cazare. În general pensiunea este ocupată în proporție de 90%, însă această perioadă este una prielnică pentru noi. Turiștii care poposesc la noi au o părere destul de proastă despre zona Văii Jiului, deoarece drumurile nu sunt bune și locurile de vizitat nu sunt bine puse în evidență”, a declarat un reprezentant al Pensiunii Class din Petroșani.

Rideri vor rămâne două zile în Valea Jiului, iar sâmbătă vor lua startul din Petroșani către următoarea destinație.

Iulia BĂLUȘĂ

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza