Peste 100 de persoane au fost evacuate din blocul cu 9 etaje cuprins de un incendiu, la Petrila

928
de Alina PIPAN

Astăzi, în jurul orei 11, un apel la 112 anunța un incendiu într-un bloc de 9 etaje situat în Petrila, pe strada 8 Martie, la cap de linie. Pompierii au ajuns imediat la faţa locului cu 4 echipaje de stingere și 3 de prim-ajutor, de la Petroşani, Petrila şi Vulcan. La faţa locului a intervenit şi o autospecială de transport victime multiple din Deva şi un echipaj prevăzut cu medic al Serviciului de Ambulanță Județean. Incendiul genera o cantitate mare de fum se manifesta pe casa scărilor la 3 etaje. Principala preocupare a pompierilor a fost salvarea oamenilor, aceștia reușind să scoată din bloc 32 de adulți și 14 copii. Alte 58 de persoane s-au auto-evacuat din blocul de locuințe.

S-au intoxicat cu produși rezultați în urma procesului de ardere 10 adulți și un copil, care au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul de Urgenţă Petroșani.

Incendiul s-a manifestat cu violență la magazii improvizate din lemn și carton amplasate pe casa scărilor în care erau depozitate materiale ușor inflamabile cum ar fi obiecte textile sau mase plastice. Pompierii au reușit izolarea incendiului doar la aceste amenajări improvizate, toate apartamentele fiind protejate și au lichidat incendiul după aproximativ o oră.

Acțiunea celor 24 de pompieri implicați în operațiunile de stingere a fost susținută și de 8 jandarmi și 15 polițiști care au asigurat măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării intervenției.

Cauza probabilă de producere a incendiului va fi stabilită în urma unei anchete.

Comenteaza

Comenteaza