10 străzi din Aşteaptă bani de la Ponta

274
10 proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare desfăşurate miercuri, 4 februarie, au vizat o serie de drumuri din localitate. Să vedem despre ce drumuri este vorba şi, mai ales, despre ce proiecte vorbim, devenite în urma votului consilierilor, în unanimitate, hotărâri de consiliu.
6 străzi 
Vom începe cu cele şase proiecte suplimentare. Pentru că toate proiectele, de la nr. 15 la nr. 20 de pe ordinea de zi au acelaşi titlu, doar strada diferă, vom scrie o singură dată titlul proiectului, urmând ca pentru fiecare stradă în parte să oferim apoi detalii. Titlul proiectelor: „Aprobarea documentaţiei tehnico-economi­ce pentru obiectivul Reparaţii şi modernizare străzi în oraşul Petrila – asfaltare strada…”.
Primul proiect dintre cele şase a vizat strada Parângului. O stradă care are 990,34 metri. Cea de-a doua stradă vizată, în cel de-al doilea proiect de acest gen, a fost Birăoni, mai precis un al doilea tronson din aceasta reprezentând 610,11 metri. Amintim că primul tronson, de 1.115 metri, a fost executat în proporţie de 70%, anul trecut, cu bani de la bugetul local, reprezentând circa 641.000 lei. Partea de circa 30% rămasă nefinalizată o vom regăsi tot în cadrul unui proiect, de care vom discuta mai jos.
Un al treilea proiect s-a referit la strada Lunca, în lungime de 659,46 metri. Al patrulea proiect de acest gen a vizat strada Dacilor, în lungime de 350,29 metri, iar un al cincilea proiect a vizat strada Castanilor, de 88,85 metri. În fine, al şaselea proiect din acest calup s-a referit la strada Cărbunelui, în lungime de 136,72 metri.
„Toate aceste documentaţii aprobate de consilierii locali le vom trimite la Consiliul Judeţean Hunedoara, joi, 5 februarie, pentru a intra în lucru pe baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr. 28 din 2013, privind Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Ţinând cont că anul acesta bugetul local este mai redus decât cel de anul trecut, nu ne mai permitem să moder­nizăm aceste străzi cu bani de la bugetul local. De aceea ne-am şi grăbit să cuprindem în această şedinţă toate proiectele legate de aceste străzi mai mici, dar importante pentru cetăţenii noştri, ca să ajungă joi la Deva şi apoi mai departe, la Guvern, astfel încât anul acesta să putem lucra şi la aceste străzi”, a explicat primarul Ilie Păducel înainte de votul consilierilor.
Alte patru străzi
Nici n-au apucat să termine bine votul la proiectele de mai sus, că a intervenit în discuţie Ciprian Preda, administratorul public. Acesta l-a anunţat pe primar că şi documentaţia întocmită pentru alte patru drumuri trebuie să ajungă la Deva în aceeaşi zi, la aceeaşi oră.
Primarul Păducel a cerut acceptul discutării şi votării şi acestor proiecte, „în alb”, urmând să fie scrise şi înregis­trate imediat după şedinţă, astfel încât „joi dimineaţă să fie trimise şi ele la Deva”. Consilierii locali şi-au dat acceptul, astfel că alte patru proiecte au fost făcute miercuri pentru alte patru drumuri: Birăoni (bucata de drum nefinalizată, de care am vorbit mai sus), Valea Cimpii, Colonie Cimpa şi Burdeşti. Conform declaraţiei lui Ciprian Preda, aceste drumuri ar cumula aproximativ 3 kilometri.
Şi uite aşa,
administraţia petrileană va reuşi proba­bil să mai asfalteze alţi circa 5 kilometri de drum, pe banii guvernului, ceea ce nu-i deloc rău. Ţinându-se cont la ce se tot asfaltează de vreo trei-patru ani încoace, cel puţin în materie de drumuri, mari sau mici, Petrila este total schimbată, puţine rămânând drumurile care n-au văzut asfaltul. Dacă se vor finaliza anul acesta şi aceste drumuri, pe program guvernamental, plus lucrarea din Colonia Brătianu, la anul se va spune că Petrila are cele mai multe drumuri asfaltate şi moder­nizate din judeţ! Astfel asfaltate, pe ele va putea zburda şi tovarăşul Gheorghe Bobar. Să sperăm că poliţia nu-l va prinde iar mangă la volan…
de Corneliu BRAN

 

Comenteaza

Comenteaza