11 iunie, prima zi de șomaj tehnic la nivelul CEH. Măsura șomajului tehnic va fi aplicată și energeticienilor

207

Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara a decis ca din iunie personalul TESA de la termocentrale să intre în șomaj tehnic, însă conducerea CEH a decis ca această măsură să se aplice și personalului TESA din minerit, dar și energeticienilor.

Deși hotărârea numărul 11 din 15 mai a Consiliului de Administrație aproba reducerea activității în procent de 25 la sută pentru personalul TESA al Diviziei Energetice (Mintia și Paroșeni) și executivul provenit de la două termocentrale, măsura va fi aplicată și muncitorilor.

Astfel, începând din 11 iunie, salariații care vor intra în șomaj tehnic nu vor desfășura activitate timp de 5 zile (zile lucrătoare pe lună-n.r.).

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu, a declarat, joi, pentru GDD, că măsura șomajului tehnic nu va afecta personalul direct productiv din industria minieră.

”Șomajul tehnic va afecta întreg personalul TESA. Nu va afecta personalul direct productiv din zona minieră pentru că asta ar afecta activitatea și siguranța locurilor de muncă. Șomajul tehnic va afecta parțial și personalul muncitor din energie, punctual și numai atunci când va fi nevoie, adică în condițiile în care pe o anumită perioadă de timp va fi nevoie să funcționăm doar cu un grup la Mintia din cele trei, se va reduce activitatea și personalul muncitor”, a precizat Niculescu.

Potrivit sursei citate, șomajul tehnic va afecta și personalul TESA de la nivelul CEH, acesta aplicându-se inclusiv directorului general.

În perioada în care nu desfășoară activitate, salariatul se află la dispoziția angajatorului și va beneficia de o indemnizație de 75 la sută din salariul de bază brut negociat.

Aurel Niculescu declara, la sfârşitul lunii trecute, pentru GDD, că șomajul tehnic se impune pentru a scădea costurile odată cu reducerea producției. Măsura șomajului tehnic va fi aplicată până la finele anului.

Mihaela MIHAI

Comenteaza

Comenteaza