Petrila / 12 proiecte de hotărâre

372
de Corneliu BRAN
Şedinţa ordinară a Consiliului Local Petrila de pe luna noiembrie, desfăşurată în ultima zi a lui noiembrie, a adus pe ordinea de zi doar 12 puncte, foarte puţine faţă de ceea ce eram obişnuiţi la Petrila. 
11 proiecte votate, unul respins
Proiectele au fost subţirele, unul prevedea o rectificare de buget, prin altul s-a aprobat „Regulamentul de funcţionare a activităţii de voluntariat”, la un altul a fost aprobată modificarea şi completarea organigramei şi statutului de funcţii la aparatul primarului, în timp ce la alt proiect s-a supus la vot şi s-a aprobat componenţa Consiliului Comunitar Consultativ. Apoi, printr-un alt proiect a fost aprobată organizarea Zilei Naţionale, când petrilenii, de ziua lor, în loc să se distreze, au făcut parastas şi au depus coroane, că de Ziua Eroilor şi de Ziua Armatei – 25 octombrie, când trebuia să se facă parastas, nu s-a făcut nimic.
„Scuzaţi, tocmai v-am furat proiectul…!”
Dintre proiectele „mai importante”, am reţinut cel ce viza „repartizarea unui număr de 4.000 de ţigle, recuperate de pe clădirea Căminului Cultural Cimpa, către Casa Parohială Petrila-Brad” şi un proiect privind aprobarea de „beneficii sociale”. Acesta din urmă nu e decât o „furăciune” de proiect, cum îl cataloga fostul primar Ilie Păducel. Care depusese cu ceva timp înainte de şedinţă un proiect care prevedea „acordarea de tichete sociale pentru sărbătorile de iarnă, în valoare de 50 lei pentru cetăţenii cu probleme sociale”. „Ei bine, l-au făcut ei, pesediştii şi primarul, ca să spună că-i ideea lor că, vezi Doamne, cum să facă Păducel şi liberalii un astfel de proiect… că doar sunt în campanie şi trebuie să dea bine, că altceva nu fac decât când e campanie, să se ştie asta şi să afle şi petrilenii. Asta sună ca ceva de genul: scuzaţi, tocmai v-am furat proiectul! Că dacă nu era campanie, spuneau că n-au bani, asta e la modă acum la acest Executiv. Pe vremea noastră am făcut zeci astfel de proiecte sociale şi nu când era campanie electorală şi cu banii tot la fel de prost stăteam, dar la aceste proiecte nu băgam niciodată sloganul că n-avem bani. Petrilenii sunt martori şi ştiu că e adevărat ce spun. Nu conta cine iniţia proiectele cu caracter social şi nici nu furam proiectele şi iniţiativele unora sau altora. Nu, le puneam pe ordinea de zi şi le aprobam dacă se considera că e bine pentru cetăţean şi gata. Văd că la ei e ordin pe linie de partid să nu voteze ce nu-i a pesedeului…”, a comentat Păducel.
Păducel a rămas din trei proiecte cu… niciunul!
La şedinţa ordinară opoziţia avea de gând să depună trei proiecte. „La unul au făcut furăciune, pur şi simplu şi l-au atribuit lor. Altul n-au vrut să-l bage pe ordinea de zi, este vorba de proiectul ce viza construirea Căminului de Bătrâni pe locul fostei Direcţii Lonea – o să-l repun pe tapet şi în decembrie. Al treilea, privind amenajarea a două cluburi pentru pensionari, la Petrila şi Lonea, l-au respins! Pensionarii ne-au rugat, totul a venit dinspre ei, cerând să le facă aceste cluburi, unde să meargă şi ei acum iarna şi să joace un şah, o tablă, să mai stea la discuţii”, a demascat cu furie proletară liberalul Ilie Păducel.

Comenteaza

Comenteaza