Petrila. 28 de persoane şi-au cerut banii în faţa Casei de Cultură Ladislau Schmidt

240

Au muncit și acum, înainte de sărbători, își cer drepturile. 28 de persoane cu probleme sociale din Petrila au protestat în fața  Casei de Cultură Ladislau Schmidt pentru suma de 500 de lei pentru care au muncit și pe care-i așteaptă încă de vineri. Oamenii au participat timp de o lună la un curs de curățenie cu ajutorul Protecției Copiilor și Partida Romilor. Oamenii au curățat hârtiile de pe domeniul public și au venit pentru banii lor la protest cu copiii în brațe și înghețați de frig strigau că vor să-și primească drepturile.

„Am făcut un curs de calificare prin Protecția Copilului și Partida Romilor și ni s-a spus că e curs de curățenie, am dat examenul vineri și au spus ca astăzi să venim la ora 11:00 în fața Casei de Cultură din Petrila să ne dea banii. Acum ne-au spus că sunt conturile lor pe zero, peste tot s-au dat banii și numai la noi nu au ajuns. Ne-au spus că suntem tâmpiți și proști, suntem 28 de tâmpiți”, a declarat Liliana Pușcaș, una din femeile nemulțumite.

„Stau cu fetița în brațe care este și răcită și stau cu ea aici în frig să aștept banii pe care i-am muncit”, mai spus o femeie.

Nemulțumiții au sunat întruna la cei de la care trebuia să primească subvenția, însă nu au primit niciun răspuns. Banii pe care trebuia să-i primească de vineri li s-a spus că îi vor primi după sărbători și au fost și jigniți deoarece au fost insistenți.

„I-am sunat de dimineață și le-am spus că suntem de la ora 8:00 aici și ne-au făcut tâmpiți, iar noi timp de o lună de zile am fost la curățat hârtii până în Lonea. Am adunat toat hârtiile de pe stradă, ne puneau la muncă și acum nu vor să ne mai dea banii. Prima dată în ziua examenului au spus că vin cu banii și nu au venit. Au spus că ne vor da banii după Paști, după ce am făcut acest scandal au spus că ne vor da banii mâine până în ora 13:00, dar noi ce garanție avem că ne mai primim banii”, spune Daniela Bălan.

Oamenii susţin că nu vor pleca din fața Casei de Cultură până nu își primesc banii.

„Ne-am bazat pe banii ăștia și vom sta aici până mâine dimineață dacă nu se face ceva”, a declarat Ana Mihai, una din femeile ce au protestat.

Reprezentantul romilor din Petrila a participat și el la acest protest și a așteptat împreună cu oamenii să se soluționeze această problemă.

„Am făcut un curs de agent de curățenie imobiliară și am adunat hârtiile împreună cu Edil Urban și era vorba să se dea astăzi subvenția de 500 de lei și nu au sosit banii. Eu sunt cetățean ca și ei și eu am făcut parte din proiectul ăsta ca și muncitor. Am vorbit cu cei de la Protecția Copilului și au spus că nu pot elibera banii, pentru că celălalt manager nu a livrat banii în conturi”, a spus Cinca Mihalache, președinte al romilor Pro Europa din orașul Petrila .

Primarul orașului Petrila a ajuns și el la acest protest și a spus că îi va ajuta pe oameni miercuri dis-de-dimineață cu această problemă.

„Eu mă ofer față de cei care au venit aici  vorbesc cu cei de la Deva și clarific situația. Mâine la prima oră aștept să vină un reprezentant la Primărie și să discutăm și să rezolvăm această problemă”, a declarat Ilie Păducel, primarul orașului Petrila.

Oamenii au renunţat la protest.

Iulia BĂLUȘĂ

 

 

Comenteaza

Comenteaza