Actorii petroșăneni joacă cel mai important rol din carieră, cel de Moș Nicolae

272

Actorii de la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu vor fi pentru o zi în rolul lui Moș Nicolae. Aceștia vor împărți cadouri unor copii cu probleme sociale din Valea Jiului. Evenimentul caritabil va avea loc la Casa de Cultură Ladislau Schimdt din Petrila, unde aproape 100 de copii cu o situație materială precară vor primi daruri de la actorii petroșăneni ce vor fi deghizați în prinți și prințese.

„Avem cea mai frumoasă acțiune a noastră, a artiștilor, din ultimii ani. Proiectul nostru se numește „Un copil, un suflet, un artist” și se adresează copiilor care au fost abandonați. În acest proiect ne-a sprijinit și Organizația Caritas de la Târgu Mureș. Cele 100 de pachete au fost aduse la Petroșani și mă bucur din suflet că am reușit să le strângem, mă bucur din suflet că am fost ajutați, pentru că instituția noastră nu poate face donații, nu poate nici măcar să strângă fonduri pentru un caz sau altul. A fost foarte greu și atunci când ne-am implicat în strângerea de fonduri pentru Fabiani, micul pianist care și-a pierdut mama într-un accident de mașină, însă s-a implicat o asociație a părinților și două instituții de invățământ din Petroșani”, a declarat, pentru GDD, Nicoleta Bolcă, managerul Teatrului Dramatic „I.D.Sîrbu” din Petroșani.

Dan Prodan, un artist desăvârșit, a confecționat oameni de zăpadă pentru copii, toate materialele necesare pentru realizarea creaților artistice, fiind donate de către o persoană care a dorit să-și păstreze anonimatul.

nuiele.

„Noi am vrut să ne adresăm copiilor abandonați și pentru a-i repera, am încercat să fie cuprinși un număr cât mai mare în acest proiect. Am fost ajutați și de o persoană din orașul Petrila care a reușit să realizeze un cadru organizat în care să putem oferi aceste daruri pentru copii. Ceea ce mă bucură pe mine cel mai mult e că această modalitate este una unică de a ajunge la sufletele copiilor. Instituția noastră are încheiate parteneriate cu centrele și școlile unde sunt copii defavorizați, pentru a-i aduce la teatru, intrarea fiind gratuită la toate spectacolele”, a mai spus Nicoleta Bolcă.

Prin această acțiune umanitară, actorii vor să se apropie de copii și ca artiști, pentru a le deschide orizontul celor mici, interacționând cu personaje de poveste, ba chiar realizarea unui spectacol într-un spațiu neconvențional, povestea „Cei trei purceluși”

„Cred că e important să vadă și ce se întâmplă dincolo de aceste pachete. Artiștii cred că ar trebui să rămână la fel de adevărați și în viața reală așa cum sunt pe scenă, fiindcă iubirea în toate formele ei o întâlnești doar pe scenă, iubirea în toate formele ei o poți întâlni zi de zi doar la oamenii care prețuiesc asta și simt asta. Cred că dacă ne vor vedea acești copii, le vor spune celor mari că vor să vină mai des la teatru, poate unii dintre ei nu au fost în viața lor la teatru. Scopul nostru este de a-i apropia de teatru și poate vor ajunge mari actori. Îmi vine în minte un nume de mare actor care a trăit la casa de copii, Costel Cașcaval și care a fost dus și el la rândul lui la teatru pentru prima dată și s-a îndrăgostit de teatru”, a afirmat managerul Teatrului I.D. Sîrbu.

Cei 20 de actori care vor lua parte la această acțiune caritabilă sunt entuziasmați pentru că se vor încărca cu energie pozitivă de la bucuria copiilor de gimnaziu și liceu.

Iulia BĂLUȘĂ

 

Comenteaza

Comenteaza