Administrația de la Petrila pregătește proiecte europene

333

Administrația de la Petrila s-a întâlnit, joi, cu reprezentanți ai ADR Vest, tema principală a discuțiilor fiind fondurile europene pe exercițiul financiar 2014-2020.

Viceprimarul orașului Petrila, Vasilică Jurca, susține că se lucrează deja la un proiect care să fie pus pentru a primi finanțare.

„Avem un proiect la care lucrăm. Avem vreo 18 blocuri pentru care deja am comandat proiectarea, pe care vrem să le introducem pe reabilitare termică pe fonduri europene. Sperăm ca până la sfârșitul lunii martie să se dea drumul la sesiunea de depunere”, a explicat Vasilică Jurca.

Potrivit viceprimarului, administrația locală pregătește și un proiect care să fie depus pentru accesarea fodurilor europene ce vizează modernizarea și extinderea iluminatului public. Asta pentru că actualele becuri au un consum foarte mare. Mai mult, doar undeva la 85 la sută din orașul Petrila este acoperit cu rețea de iluminat public.

Și pentru clădirile istorice de la mina Petrila viceprimarul spune că se gândește la un proiect european, mai ales că se pot obține până la 5 milioane de euro. Totul este ca imobilele declarate monumente istorice să ajungă în proprietatea adminsitrației locale, ceea ce se va întâmpla numai după finalizarea lucrărilor de ecologizare a minei Petrila.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

 

Comenteaza

Comenteaza