Ajutoarele de Paști, în analiza primăriilor

232

Puţine administraţii locale din Valea Jiului au în plan acordarea unor ajutoare în preajma Sfintelor Sărbători de Paşti. Pe lângă Primăria Petroşani şi cele de la Petrila şi Vulcan analizează posibilitatea sprijinirii familiilor nevoiaşe.

 

Fără ajutoare de Paşti! Primarii din Vestul Văii Jiului, de la Uricani şi Lupeni apreciază gestul colegului de la Petroşani care a început deja distribuirea unor tichete sociale în valoare de 50 de lei persoanelor singure şi familiilor nevoiaşe, însă nu au de gând să-i urmeze gestul. Motivele sunt bine întemeiate: în primul rând  bugetul nu permite, iar în al doilea rând nu ar vrea ca fapta lor să fie considerată mită electorală, într-un an electoral.

Acuma să vin să-i păcălesc pe oameni înainte de alegerile europarlamentare, cum fac băsiştii, nu pot! Nu pot să fiu mincinos! Băsiştii au trimis controlul, când mi-au spus că nu am voie să dau ajutoare sociale, şi atunci, vă spun sincer, nu mi se pare normal să îl păcăleşti pe om în perioada Sărbătorilor de Paşti, când în spate nu am dat nici într-un an. Mă trezesc să dau anul acesta că vine Paştele, dar mai ales că vin alegerile…nu…e periculos pentru că înainte de alegeri, în general, astea sunt catalogate mite electorale, indirect”, a declarat Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.

Nici la Lupeni, administrația nu va acorda ajutoare.

Nu putem acorda ajutoare pentru că sunt unele probleme şi mi-aş dori ca toate persoanele să se intereseze de bunul lor trai, fiindcă aşa este normal. Nu putem să ajutăm la infinit anumite persoane”, a declarat şi Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

La Vulcan şi la Petrila, acolo unde primarii s-au gospodărit bine şi bugetele sunt pe plus, nu pe minus, edilii analizează această posibilitate, care până de Paşti s-ar putea concretiza.

Încerc să găsesc o soluţie să dăm la unele categorii de persoane, respectiv la beneficiarii de ajutor social, la persoanele cu handicap care nu au alte venituri. Acum se lucrează la situaţia respectivă şi încercăm să le acordăm tichete sociale în valoare de 50 de lei. Nu pot să vă spun acum pentru câte persoane vom avea posibilitatea să le acordăm”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

Aceeași analiză se face și la Vulcan.

Împreună cu domnul primar am luat în discuţie această problemă, am analizat posibilitatea de a acorda aceste ajutoare, căutăm soluţii. Nu promitem nimic pentru că încă nu ştim dacă vom reuşi. Cel târziu săptămâna viitoare vom vedea clar dacă avem această posibilitate. Voinţă din partea noastră este, analizăm acum toate posibilităţile”, a declarat Cristian Merişanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

La Aninoasa este binecunoscută situaţia financiară a oraşului, drept pentru care primarul Dunca nici nu îşi poate permite să se gândească la acordarea vreunui ajutor.

 

Marinela Maxim

Comenteaza

Comenteaza