Petrila / Al doilea cabinet şcolar medical

1125
de Corneliu BRAN

Pentru noul an şcolar ce va începe peste câteva săptămâni, administraţia locală petrileană pregăteşte o nouă facilitate pentru elevii de pe raza Centrului Bugetar 1: deschiderea celui de-al doilea cabinet medical şcolar.

După deschiderea acestui cabinet, oraşul Petrila va fi primul din Vale şi al doilea din judeţ care deţine două cabinete medicale şcolare (unul fiind deschis de acum doi ani şi jumătate în incinta liceului!), plus un cabinet stomatologic şcolar. Ceea ce nu-i puţin lucru pentru o localitate mică cum e cel mai estic oraş din Valea Jiului.
„Mergem în continuare pe linia investiţiei în copii, în educaţia şcolară, în tot ce ţine de şcoli şi de pregătirea elevilor, viitorul acestei comunităţi. Suma investită de la bugetul local pentru acest al doilea cabinet medical aproape că nu mai contează. Oricum nu e foarte mare, dar era necesară, ţinând cont că acest al doilea cabinet medical din incinta Grădiniţei cu Program Prelungit de la Şcoala Gimnazială nr. 6 acoperă cealaltă jumătate de şcoli şi grădiniţe. Cabinetul medical va deservi atât pe cei de la şcoala 6, cât şi pe cei de la şcoala 1 şi grădiniţa. Pentru noul an şcolar avem în vedere pe lângă deschiderea acestui punct medical şcolar şi alte proiecte de îmbunătăţire a activităţii, ce ţin de infrastructură şi reabilitare termică. Dar toate la timpul lor. Până atunci respectăm şi programul de reparaţii şi igienizare stabilit de către noi împreună cu reprezentanţii celor două centre bugetare şi directorii de şcoli”, ne-a declarat Vasile Jurca, primarul Petrilei.
De la Susana Heljiu, directorul SPLAS Petrila, am aflat că acest cabinet este dotat cu toate cele necesare. Există deja şi un contract cu un medic de familie, urmând să se treacă şi de faza de autorizare. Heljiu face un apel către părinţi pentru a nu neglija existenţa cabinetului stomatologic şcolar de la grădiniţa de la Cap de Linie Lonea: „Acest cabinet era necesar. Există la acea grădiniţă copii cu program zilnic prelungit, plus şcolile ce vor fi deservite. Trebuie să sesizez dacă tot m-aţi întrebat şi un aspect important: cabinetul stomatologic şcolar. Sunt surprinsă că foarte mulţi părinţi din oraş nu înţeleg importanţa acestui cabinet, unde pot merge cu copiii pentru lucrări dentare şi control gratuit. Bine, vorbim aici de o plombă, de mici lucrări dentare, sau de urgenţe ori de controlul dentiţiei, nu de lucrări mari. Dar şi aşa cred că este un ajutor considerabil pentru copii şi sănătatea lor. De aceea îi sfătuiesc pe părinţi să nu neglijeze acest cabinet aflat în incinta grădiniţei de la Cap de Linie Lonea. Se pot face programări, iar pentru cine nu ştie, acest cabinet are intrarea separat de grădiniţă. Nu pot să nu mă bucur că se continuă aceste investiţii în elevi şi în învăţământul şcolar. Am considerat întotdeauna că acestea sunt cele mai bune investiţii, copiii noştri sunt viitorul! De aceea toate eforturile noastre trebuie îndreptate în primul rând spre ei şi pentru ei, abia după aceea restul”.

Comenteaza

Comenteaza