Andrei Gerea: Securitatea energetică a României are nevoie și de eficiența energetică, concept ce trebuie implementat și la CEH

209

Aflat vineri în județul Hunedoara, ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat, într-o conferinţă de presă  la Petroșani că pentru a vorbi despre securitatea energetică a României este nevoie și de energia produsă pe bază de cărbune. În acest context, la Complexul Energetic Hunedoara trebuie implementat conceptul de eficiență energetică.

Noua conducere a Complexului Energetic Hunedoara, dar și ministerul și reperezentanți ai Comisiei Europene lucrează la un plan de restructurare și eficientizare a Complexului Energetic Hunedoara, ministrul Energiei susținând, vineri, la Petroșani, că situație structurii energetice hunedorene nu îi este indiferentă.

”Am venit în Valea Jiului pentru a da un semnal că situația CEH nu ne este indiferentă, că depunem și vom depune toate eforturile și ne vom pune în slujba acestui țel de salvare a Complexului Energetic Hunedoara toate cunoștințele noastre, toate pârghiile pe care le avem la nivelul ministerului și la nivelul Guvernului Ponta. Suntem dedicați total muncii noastre și alături de cei de aici suntem încrezători că vom reuși să găsim cele mai bune soluții pentru ca mineritul în Valea Jiului și producția de energie să aibă un viitor aici”, a spus ministrul Andrei Gerea.

Potrivit sursei citate, în actualul context geo-politic, România are nevoie de siguranță energetică, motiv pentru care nu pot fi închise capacitățile de producție pe bază de cărbune, însă acestea trebuie eficientizare.

”Strategia energetică a României din punctul meu de vedere va trebui să fie construită în jurul unui concept foarte clar și anume securitatea energetică. Conjunctura internațională impune acest lucru și pentru noi este vital ca România să fie asigurată din acest punct de vedere al susrselor de energie și al capacităților de producție. Un element important din siguranța energetică înseamnă eficiența energetică și eforturile noastre vor fi îndreptate spre acest concept inclusiv aici la Complexul Energetic Hunedoara. Acest concept sper că ne va putea permite totodată să oferim ajutortul de care are atâta nevoie, în mod evident și cu acceptul partenerilor noștri financiari de dialog la nivelul Uniunii Europene”, a completat ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Potrivit ministrului, la CEH se lucrează la un plan de eficientizare și restructurare,care va fi întocmit nu numai de conducerea complexului, ci și de reprezentanți ai ministerului, în colaborare cu o echipă de la Comisia Europeană ”în așa fel încât acest plan să fie complet transparent și convingător totodată”.

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza