Angajări cu emoții. Directorul CEH a semnat doar miercuri seară angajările minerilor de la Petrila

237

Aproape o zi întreagă i-a trebuit directorului general al CEH, Emil Floruț, ca să semneze cererile de angajare a celor peste 50 de mineri încadrați la Petrila (SNÎMVJ) în cadrul structurii pe care o conduce pentru a fi repartizați la mina Lonea.

Cătălin Cenușe, liderul de sindicat de la Petrila, a declarat, miercuri, pentru Gazeta de Dimineață, că a lăsat cererile de angajare la directorul general al CEH în cursul dimineții, însă după-amiază când s-a întors acestea erau tot nesemnate.

”Nu știu exact ce s-a întâmplat. Mi-a spus domnul director general că nu a avut timp. Mi-a spus ca la 16.30-17.00 să vin să le iau semnate și când am venit nu erau semnate. Am mai stat o jumătate de oră, acum e 19:00 și sunt semnate”, a spus Cătălin Cenușe.

Potrivit informațiilor Gazetei de Dimineață, semnarea angajărilor minerilor de la Petrila ar fi fost folosită ca obiect de ”șantaj„ pentru a-l determina pe Vasile Păduraru să renunțe la greva foamei. Nu de alta, dar, pe surse, angajările minerilor de la Petrila la unitatea de la Lonea ar fi fost în pericol.

Minerii de la Lonea spuneau că așteaptă brigada lui Cenușă pentru a da drumul la un abataj, însă cu tot cu ehipamentul de pe jumătate de galerie de la Petrila. Numai că la Lonea vor ajunge doar minerii, nu și echipamentul necesar pentru punerea în funcție a abatajului de la Lonea.

”Transferul echipamentelor nu mai ține de mine. Este o treabă pe care o pot rezolva cei doi directori”, a mai spus Cenușe.

Informațiile GDD mai arată că donarea unei părți din echipamentul de la Petrila către Lonea ar fi fost acceptată și de ministrul Energiei, Andrei Gerea, însă acum „afacerea” a căzut. Gurile rele spun că directorul de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului, Aurel Anghel, preferă să îngroape transportoarele în subteran decât să le dea celor de la CEH.

În 2012, la momentul împărțirii mineritului din Valea Jiului în viabil și neviabil, s-a semnat un protocol între părțile ce reprezentau minele viabile și minele neviabile, prin care s-a parafat că în caz de angajări, Complexul Energetic Hunedoara va prelua cu prioritate personal de la minele pe închidere. Este pentru prima dată de la acel moment când respectivul protocol este respectat.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza