Angajări și concedieri la CEH

228

Complexul Energetic Hunedoara va avea un plan de angajări dar și unul de disponibilizări, însă cele două nu se vor suprapune. Conducerea CEH a anunțat că angajările vor fi efectuate numai după finalizarea etapei de restructurare care nu va afecta personalul din minerit.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a spus, vineri, la Petroșani, că la CEH va fi nevoie de disponiobilizări, însă a dat asigurări că persoanele concediate colectiv vor beneficia de facilitățile prevăzute de lege.

 ”Din planul prezentat deja și de domnul director reiese necesitatea de a se face anumite concedieri. Este un lucru pe care nu ni-l dorim, dar din păcate este necesar. Acest lucru, dacă și când se va face, se va face cu respectarea tuturor beneficiilor care ar trebui să le primească cei disponibilizați”, a declarat, vineri, la Petroșani, ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, că la termocentrale există un surplus de personal, disponibilizările urmând a viza sectorul energetic al CEH.

”Disponibilizările nu vor fi din sfera mineritului, pentru că am făcut un program de angajări. Acestea vizează personalul din sucursalele energetice unde există un surplus de personal. Vom face o restructurare de personal ce va fi corelată cu activitatea celor două termocentrale”, a spus Constantin Jujan.

Potrivit directorului general al CEH, se are în vedere și efectuarea de noi angajări în cadrul complexului, având în vedere faptul că în urma pensionărilor personalul se reduce gradual.

”Nu vom rămâne în situația în care nu vom avea personal specializat pentru a asigura funcționarea minelor. Deocamdată nu am, pe termen scurt, un program de angaăîri, până nu finalizăm programul de restructurare pentru că e și firesc să nu supapunem programul de restructurare cu angajările de personal. Clar este că din sectroul minier nu vorbim de disponibilizări”, a completat directorul general al CEH, Constantin Jujan.

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o ordonanță în baza căreia angajații disponibilizați de la Complexul Energetic Hunedoara vor beneficia  și de venitul în completare, pe lângă plățile compensatorii pe care le vor primi de la structura energetică.

Mihaela MIHAI

Gazeta de dimineata

Comenteaza

Comenteaza