Anul acesta la Petrila se construiește și un bloc pentru cadrele medicale

322
de Ziarul Vaii Jiului
Primarul Ilie Păducel nu mai vrea să mai tărăgăneze lucrurile cu centrul de sănătate. A trecut destul timp, au fost sărite mai multe hopuri, anul acesta primarul vrea neapărat ca centrul să primească pacienți. În acest sens face apel către medicii din Petroșani să se mobilizeze și să deschidă cabinete și la Petrila, pentru ca cetățenii să nu mai facă naveta. Pentru a veni în sprijinul medicilor primarul s-a angajat să deconteze transportul medicilor la Petroșani. Mai mult, în eventualitatea în care medicii din țară sau din Vale doresc să vină la Petrila, anul acesta este alocată finanțarea construirii unui bloc destinat cadrelor medicale. Pentru medicii tineri, care vor să profeseze în provincie, practic Primăria Petrile va asigura locuințe, un beneficiu important.
Lifturi la cele două unități medicale
Centrul de sănătate este pregătit să funcționeze, reabilitarea a fost finalizată. Tot ce mai trebuie asigurat anul acesta este montarea unui lift pentru ca deplasarea pacienților cu dizabilități să se poată realiza fără probleme.
În Petrila funcționează încă două secții ale Spitalului de Urgență Petroșani – interne și paleative, cu 30 de paturi. Au fost și aici realizate investiții la canalizare, țevi, s-a văruit și s-a montat o centrală nouă. Primarul dorește și aici să monteze un lift pentru transportul facil al pacienților.
Sonia LIBERESCU

Comenteaza

Comenteaza